Dobar dan, kao sto mi nick name kaze ne znam o ovome gotovo nista...
Supruga i ja zelimo bebu, i nesto nam bas i ne ide. Do duse nije jos za alarma jer nema ni godina dana jos od kako se ne cuvamo i to zelimo.
u zdnjih par mjeseci zali se na pojacan bol u grudima 10-15 dana prije pocetka ciklusa...na pregledu je ustanoviljeno da joj je povecan prolaktiv...hormon sta li je, u sustini kako sam ja to razumio organizam joj radi i luci u grudi kao da je rodilja-dojilja...Dobila je neke tablete koje je trosila i na slijedecem pregledu je smanjila nivo tog prolaktiva cak ispod granice na 72 necega(ne znam u cemu se izrazava vrijednost)...i nisu je bolile grudi cak nimalo taj mjesec kad je trosila te tablete...
Nakon toga joj je receno da prestane i cim je to uradila opet su je jako i dosta rano pocele da bole....
kako sam razumio povezuju taj prolaktiv sa hormonom stresa ...
Zanima me koliko on pruzrokuje probleme kod zaceca i otezava nam posao da zanese i kako to rijesavati ili lijeciti ?/
unaprijed Hvala svima
Prolaktiv
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
Prolaktin je hormon stresa. Meri se tj utvrdjuje tri puta i to obavezno u istom danu iskljucivo u jutarnjim satima, i to 3 dana od menstruacije.Opasan je,ali moze i biti prolaznog karaktera,ali se svakako mora se raditi na njegovom smanjenju jer zaista moze dovesti do smanjene mogucnosti za oplodnjom.Potrebno ga je leciti,ali sa jednom dozom opreznosti,jer kao sto rekoh moze da varira i moze da bude privremenog karatkera.Neophodno je da se stres svede na najmanju mogucu meru sa dosta setnje i opustanja.Posto sam apsolutno protivnik hormonskih tableta jer smatram da mogu biti vrlo opasne i posle stvoriti eventualno neke druge probleme koristila sam caj ocajnicu u kombinaciji sa vrkutom. Ova prva trava sluzi sa hormone uopste a u narodu je poznata kao sto to sam naziv kaze za zene koje su <ocajne> jer ne mogu ostati u drugom stanju,tako da podpomaze i ovulaciju, a ova druga za sve neprilike koje se mogu pojaviti u toku trudnoce kao sto i priprema matericu za trudnocu cak se i savetuje jedno vreme njeno koriscenje nakon porodjaja.
Srecno
Srecno