Jako uplasena

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
eni.np
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 07, 2007 5:24 pm

Jako uplasena

Post od eni.np »

Zdravo! Imam 24 godine, u 14. sam nedelji trudnoce. Ovo mi je treca trudnoca po redu, prve dve su zavrsene spontanim pobacajem, oba u 7 nedelji. Zapravo, moj problem je u tome sto sam se pre 2 dana javila mojoj doktorki zbog ostrih i jakih bolova, u donjem delu stomaka, koji se javljaju u kontinuitetu i traju po petnaestak minuta. Dr. me je pregledala na UZ i rekla da imam kontrakcije na spoljnom zidu i prepisala terapiju Partusisten i verapamil. Pijem te lekove ali i dalje imam bolove, a sada su i pracene jakim glavoboljama i lupanjem srca, drhtavicom. Da li je ova terapija adekvatna? Jako sam zabrinuta i uplasena, i volela bih ako bi neko od doktora ili clanova mogao da mi da svoj savet ili misljenje. Izgubila sam dva puta bebu i sada se jako plasim da se ne ponovi isto! Hvala puno. :(
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od PedjaDj »

Draga Eni
već ste duplo premašili granicu od 7 nedelja u kojoj ste imali pobačaje, verovatno će ovog puta sve biti u redu.
Ako imate navedene simptome morate se posavetovati sa vašom doktorkom i najverovatnije prekinuti trenutnu terapiju.
Uradite bris grlića na bakterije + hlamidiju+ urinikulturu, moguće da neka infekcija izaziva kontrakcije.
Odmarajte i čuvajte se stresova.

Pozdrav DrPeđaDj
eni.np
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 07, 2007 5:24 pm

Post od eni.np »

Pedja, hvala ti puno na podrsci i savetu! Rezultati pregleda urina su negativni, a danas stizu rezultati ostalih briseva pa cu znati da li je uzrok neka infekcija ili upala. Pozdrav i veliko hvala!
Odgovori