PROPRANOLOL
PROPRANOLOL
Pozdrav, evo da pitam, lekar mi za hipertireozu prepisao PTU tablete 2 puta po 1 i Propranolol 40 mg 2 puta po pola za smirenje tegoba. Jel moze ta kombinacija da naskodi i sam Propranolol jel moze da naskodi, posto ga pijem kako je prepisano a u vecini slucajeva nemam tegobe. Al sam zato ceo dan grogi i pospan.
Re: PROPRANOLOL
pozdrav , ne može da ti naškodi , pio sam ga i ja , to je dobar i provjeren lijek , ima i sedirajuće dejstvo jer je iz grupe tzv. neselektivnih beta-blokatora,možda ti malo i obara tlak,a to što ti imaš je jedna od popratnih nuspojava,..inače jedan od prvih izbora za hipertireozu.Neshar napisao:Pozdrav, evo da pitam, lekar mi za hipertireozu prepisao PTU tablete 2 puta po 1 i Propranolol 40 mg 2 puta po pola za smirenje tegoba. Jel moze ta kombinacija da naskodi i sam Propranolol jel moze da naskodi, posto ga pijem kako je prepisano a u vecini slucajeva nemam tegobe. Al sam zato ceo dan grogi i pospan.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Okt 24, 2008 7:36 pm
Neshar citala sam na engleskom o tvom leku.Tvoj lek je i beta -bloker i lek koji "leci"socijalne fobije i ankcioznost.
Taj tvoj lek ima kontraindikacije(ako sam dobro rekla na nasem)i ja bi ti preporucila da se obratis doktoru.
JEDNA OD NJIH JE BRADYCARDIA---jako usporen rad srca.
Zasto ga ne pretanes piti?
Moze izazvati i probleme sa disanjem.....
Pozdrav svima i nemoj da te sada uplasim IDI I PITAJ LEKARA!
Taj tvoj lek ima kontraindikacije(ako sam dobro rekla na nasem)i ja bi ti preporucila da se obratis doktoru.
JEDNA OD NJIH JE BRADYCARDIA---jako usporen rad srca.
Zasto ga ne pretanes piti?
Moze izazvati i probleme sa disanjem.....
Pozdrav svima i nemoj da te sada uplasim IDI I PITAJ LEKARA!
SIDE EFFECTS
The following adverse events were observed and have been reported in patients using propranolol.
Cardiovascular: Bradycardia; congestive heart failure; intensification of AV block; hypotension; paresthesia of hands; thrombocytopenic purpura; arterial insufficiency, usually of the Raynaud type.
Central Nervous System: Light-headedness, mental depression manifested by insomnia, lassitude, weakness, fatigue; catatonia; visual disturbances; hallucinations; vivid dreams; an acute reversible syndrome characterized by disorientation for time and place, short-term memory loss, emotional lability, slightly clouded sensorium, and decreased performance on neuropsychometrics. For immediate-release formulations, fatigue, lethargy, and vivid dreams appear dose-related.
Gastrointestinal: Nausea, vomiting, epigastric distress, abdominal cramping, diarrhea, constipation, mesenteric arterial thrombosis, ischemic colitis.
Allergic: Hypersensitivity reactions, including anaphylactic/anaphylactoid reactions, pharyngitis and agranulocytosis; erythematous rash, fever combined with aching and sore throat; laryngospasm, and respiratory distress.
Respiratory: Bronchospasm.
Hematologic: Agranulocytosis, nonthrombocytopenic purpura, thrombocytopenic purpura.
Autoimmune: Systemic lupus erythematosus (SLE).
Skin and mucous membranes: Stevens-Johnson Syndrome, toxic epidermal necrolysis, dry eyes, exfoliative dermatitis, erythema multiforme, urticaria, alopecia, SLE-like reactions, and psoriasiform rashes. Oculomucocutaneous syndrome involving the skin, serous membranes and conjunctivae reported for a beta blocker (practolol) have not been associated with propranolol.
Genitourinary: Male impotence; Peyronie's disease.
Doktore verujem da znate engleski,i ove informacije nisu izmisljene,a lek nije bas bezopasan.Mozda bi trebao da pita internisu u vezi toga.
Veliki pozdrav
The following adverse events were observed and have been reported in patients using propranolol.
Cardiovascular: Bradycardia; congestive heart failure; intensification of AV block; hypotension; paresthesia of hands; thrombocytopenic purpura; arterial insufficiency, usually of the Raynaud type.
Central Nervous System: Light-headedness, mental depression manifested by insomnia, lassitude, weakness, fatigue; catatonia; visual disturbances; hallucinations; vivid dreams; an acute reversible syndrome characterized by disorientation for time and place, short-term memory loss, emotional lability, slightly clouded sensorium, and decreased performance on neuropsychometrics. For immediate-release formulations, fatigue, lethargy, and vivid dreams appear dose-related.
Gastrointestinal: Nausea, vomiting, epigastric distress, abdominal cramping, diarrhea, constipation, mesenteric arterial thrombosis, ischemic colitis.
Allergic: Hypersensitivity reactions, including anaphylactic/anaphylactoid reactions, pharyngitis and agranulocytosis; erythematous rash, fever combined with aching and sore throat; laryngospasm, and respiratory distress.
Respiratory: Bronchospasm.
Hematologic: Agranulocytosis, nonthrombocytopenic purpura, thrombocytopenic purpura.
Autoimmune: Systemic lupus erythematosus (SLE).
Skin and mucous membranes: Stevens-Johnson Syndrome, toxic epidermal necrolysis, dry eyes, exfoliative dermatitis, erythema multiforme, urticaria, alopecia, SLE-like reactions, and psoriasiform rashes. Oculomucocutaneous syndrome involving the skin, serous membranes and conjunctivae reported for a beta blocker (practolol) have not been associated with propranolol.
Genitourinary: Male impotence; Peyronie's disease.
Doktore verujem da znate engleski,i ove informacije nisu izmisljene,a lek nije bas bezopasan.Mozda bi trebao da pita internisu u vezi toga.
Veliki pozdrav
WARNINGS
Angina Pectoris
There have been reports of exacerbation of angina and, in some cases, myocardial infarction, following abrupt discontinuance of propranolol therapy. Therefore, when discontinuance of propranolol is planned, the dosage should be gradually reduced over at least a few weeks and the patient should be cautioned against interruption or cessation of therapy without the physician's advice. If propranolol therapy is interrupted and exacerbation of angina occurs, it usually is advisable to reinstitute propranolol therapy and take other measures appropriate for the management of angina pectoris. Since coronary artery disease may be unrecognized, it may be prudent to follow the above advice in patients considered at risk of having * SPAM * atherosclerotic heart disease who are given propranolol for other indications.
Ja mislm da su i vama tamo poceli davati svakakve lekove!
"Seli se polako"zapad na istok

Angina Pectoris
There have been reports of exacerbation of angina and, in some cases, myocardial infarction, following abrupt discontinuance of propranolol therapy. Therefore, when discontinuance of propranolol is planned, the dosage should be gradually reduced over at least a few weeks and the patient should be cautioned against interruption or cessation of therapy without the physician's advice. If propranolol therapy is interrupted and exacerbation of angina occurs, it usually is advisable to reinstitute propranolol therapy and take other measures appropriate for the management of angina pectoris. Since coronary artery disease may be unrecognized, it may be prudent to follow the above advice in patients considered at risk of having * SPAM * atherosclerotic heart disease who are given propranolol for other indications.
Ja mislm da su i vama tamo poceli davati svakakve lekove!
"Seli se polako"zapad na istok

neshar , moja je majka prije 9 god imala tešku tireotoksikozu , ono što ti sada imaš je "normalno stanje" u kakvom je ona bila , ona je odmah dobila "propranolol" koji je dosta pomogao uz taj lijek koji ti sada piješ da koči štitnjaču u produciranju hormona , propranolo ti faktički štiti srce od pretjeranog pulsa i metabolizma, samo se ti drži doktorskih uputa , i kao što je ovaj doktor u postu rekao , da se ne smije naglo isključiti.
ontario , svaki lijek ima nuspojave , ama baš svaki , a kolegi je ovaj zaista bitan , ne bi trebala da ga savjetuješ da ga isključuje , anskioznost je jedno a metabolički poremećaj sa svim onim što uz to nosi je drugi par rukavica i nije za zezanciju , neka se čovjek drži uputa i uskoro će biti dobar jer je u njega to u početnoj fazi , kada dođe to na svoje neće biti ni anksiozan.
inače dosta slučajeva je da se ljudi koji imaju metabolički poremaćej kao štitnjače i nadbubrežne žlijezde šalju psihićima i krkaju antidepresivima bez da ih se prethodno detaljno ispitalo , neki budu zbog toga trajno upropašteni.
ontario , svaki lijek ima nuspojave , ama baš svaki , a kolegi je ovaj zaista bitan , ne bi trebala da ga savjetuješ da ga isključuje , anskioznost je jedno a metabolički poremećaj sa svim onim što uz to nosi je drugi par rukavica i nije za zezanciju , neka se čovjek drži uputa i uskoro će biti dobar jer je u njega to u početnoj fazi , kada dođe to na svoje neće biti ni anksiozan.
inače dosta slučajeva je da se ljudi koji imaju metabolički poremaćej kao štitnjače i nadbubrežne žlijezde šalju psihićima i krkaju antidepresivima bez da ih se prethodno detaljno ispitalo , neki budu zbog toga trajno upropašteni.
Pa druze,ako mu ne odgovara zar treba da ga i dalje pije?
Zar nema niti jednog drugog leka izuzev toga?
Zar ne bi trebalo da kaze svom specijalisti i posavetuje se sa njim?
Svaciji organizam je drugaciji,njemu mozda ne odgovara,tebi je mozda odgovarao.
Trajno upropasteni,da nazalost mnogi Jesensky.....
Zalosno ali istinito......
Zar nema niti jednog drugog leka izuzev toga?
Zar ne bi trebalo da kaze svom specijalisti i posavetuje se sa njim?
Svaciji organizam je drugaciji,njemu mozda ne odgovara,tebi je mozda odgovarao.
Trajno upropasteni,da nazalost mnogi Jesensky.....
Zalosno ali istinito......
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Okt 24, 2008 7:36 pm
Nije rekao da mu ne odgovara nego da misli da neke tegobe koje je imao i ranije a sada u manjoj meri mozda nisu od leka. Svaki lek ima nus pojave i kad bi sve citali nista nebi smeli da popijemo.Ja ga ne bih prekidala jer mislim da je mnogo koristan u njegovom slucaju i da ce tek koristiti. Ne moze preko noci sve da prodje. A naravno da izaziva bradikardiju ako se uzme u vecoj kolicini nego sto treba. Treba da poslusa doktora a ako mu padne puls i pritisak da ode ponovo da se koriguje doza, ne da prekida sam.
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Sep 17, 2023 4:50 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Re: PROPRANOLOL
Propranolol bez recepta - https://qualitypillsdistributor.com