Imam 38. godina i sasvim redovan menstrualni ciklus. U poslednje vreme sam primetila da pocinju da mi se desavaju naleti vrucine, pogotovo u predelu glave (imam utisak da ce mi se glava zapaliti), a onda naleti hladnoce gde se sva tresem. Osim toga, imam i nedostatak apetita i gadjenje prema hrani, osetljiva sam na mirise, pogotovo na miris jela, stalno osecam neku blagu mucninu,sto mi se desavalo i u trudnoci, iako sada sigurno nisam trudna. Tu su i promene raspolozenja, nerviraju me na izgled bezvezne stvari i mnogo lakse planem.
Ono sto me narocito brine su skokovi krvnog pritiska, koji dolaze iz cista mira, i obicno nakon tih naleta vrucine. Naime moj normalni pritisak je oko 100/70, a desava se da skoci na 150/90 i tada se jako lose osecam. Interesuje da li ovaj skok pritiska moze biti od "naleta" hormona, s obzirom da mi se ovi skokovi pritiska desavaju otprilike u vreme ovulacije. Ginekolog mi je prilikom zadnjeg pregleda brisa rekao da je bilo puno hormona.
Molim vas odgovorite mi kako se boriti sa ovim!
Napominjem da sam sve ostale organa kontrolisala i sve je OK, kao i krvna slika.
menopauza
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik