S A V E T . Z A . D O J K E

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
ivan010
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 14, 2007 9:49 pm

S A V E T . Z A . D O J K E

Post od ivan010 »

PROF DR SLADJANA FILIPOVIC ( SPECIJALISTA ZA BOLESTI DOJKE
NA NISKOJ KLINICI ZA ONKOLOGIJU ) JE NEDAVNO NA NISKOJ
TELEVIZIJI GOVORILA O TOME KOLIKO SU STETNI SPREJEVI
PROTIV ZNOJENJA ISPOD PAZUHA KOJI SE MASOVNO
REKLAMIRAJU ZA ZENE.

OVI SPREJEVI ZATVARAJU PORE NA KOZI ISPOD PAZUHA I TAKO
SPRECAVAJU PRIRODNO CISCENJE KOZE ALI I LIMFNIG SISTEMA.
DA PODSETIM DA JE KOD ZENA PAZUSNA (AKSILARNA) JAMA DEO
DOJKE.
KORISCENJEM OVIH SPREJEVA POVECAVA SE RIZIK OD NASTANKA
KARCINOMA DOJKE KOD ZENA.
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm

Post od girl_from_nowhere »

A stikovi ne sprecavaju?
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Mislim da su u pitanju svi preparati koji u sebi sadrze aluminijum kao antiperspirant, jer on blokira pore. Mojoj drugarici su se pojavljivale kvrzice od upotreba tih dezodoransa, i svaki put bi upadala u paniku da su to [i]one[/i] kvrzice kojih se svi plasimo, pa joj je lekar rekao da prestane da koristi antiperspirante (u bilo kojoj formi) i nisu se vise pojavljivale.

Dakle, jedini nacin da se zna je da na bocici ili stiku procitate sastojske i da ne kupite ako sadrzi antiperspirante, kao sto je aluminijum. Meni je pomoglo da nosim sa sobom mirisljave vlazne maramice pa se njima obrisem ispod pazuha kad odem u wc...
gloriamum
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 20, 2007 10:39 pm

Post od gloriamum »

Najnovija istrazivanja pokazuju da je najveci rizik za dobijanje raka dojke:pusenje i nosenje brushaltera.Vecina danasnjih brushaltera ima fisbajn koji otezava limfnu cirkulaciju.Jedino nisu stetni za nosenje sportski brusevi,ali vecina zena se verovatno nece sloziti sa tim da se odrekne brusa.
Koji god sam roll-on proveravala,svaki ima aluminijuma.Da li neko zna neki koji nema?
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Ima da se nadje u prodavnicama zdrave hrane a i u malo vecim apotekama ili parfimerijama. Oni koji standardno stoje na rafovima obicno imaju, ali ako pitate farmaceuta, naci ce vam. Moja drugarica je nasla neki potpuno prirodan, na bazi morske soli (?? ne znam, zaista o cemu se radi). Ali meni se nije svideo jer ostavlja beli trag po vesu - u stiku je. Mislim da se samo treba raspitati, jeste malo teze naci. Ako si u Americi, pogledaj Whole Foods.
lory
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 07, 2007 10:38 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od lory »

I ja sam bas puno citala o tome pa sam jedno vreme koristila KRISTAL ima ga u DM-u ali on sadrzi ammonium alum. pa sam prestala i to da koristim i kupila roll-on SEBAMED-balsam deodorant koji ne sadrzi aluminium. Ima ga u apotekama. Pise da sprecava nastanak neprijatnih mirisa pri cemu ne utice na prirodnu funkciju znojnih zlezda.Proizvodjac je Sebapharma Gmbh&Co.KG,Nemacka.
PIPICA
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 15, 2007 12:04 pm

Post od PIPICA »

Jedini dezodorans u stiku koji to NE SADRZI je "Neutro Roberts" plave boje na njemu pise Extra Delicato.Ima ga u Lilli parfimerijama!!!
Pozdrav svima
neverending
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 23, 2005 9:20 am

Post od neverending »

ih, možemo od ove teme da napravimo jaču reklamnu... Lush proizvodi nisu antiperspiranti i ne sadrže ništa od navedenih štetnih materija. Problem je u tome što je većina navikla na jednostavnost upotebe komercijalnih proizvoda i što pada u frku kad vidi trag na odeći. Nešto mora da se žrtvuje i to je to. bacićeš majicu na pranje i nikakav problem.
Ono što meni nije najjasnije jeste kakve ovo veze ima sa ginekologijom i ozbiljnim problemima na koje mnoge devojke/žene ovde traže odgovore :)
Antiperspiranti su višegodišnje prežvakana tema.

PS: u net komunikaciji velika slova označavaju deranje, de nemoj ih koristiti u celoj poruci, pogrešno ćemo te tumačiti ;)
lubilia
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 09, 2007 1:19 am

Post od lubilia »

MM i ja koristimo lush desodoranse (ja Aromacreme a on Aromant) i potpuno su nam super!
Za svaku preporuku.
MM je "verovao" samo u industrijske dezodoranse i plasio se ovih "hand made" ali se posle probnog perioda uverio da su Lush dezici najbolji. :)
Odgovori