NISTA MI NIJE JASNO!

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
Jekiska
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 1:37 pm

NISTA MI NIJE JASNO!

Post od Jekiska »

Pila sam Postinor proslog vikenda.Prvu sam popila u prvih 6 sati posle kriticnog odnosa. Nisam imala nikakvu mucninu, ni glavobolju. Bas nista! Drugu tableticu popila sam u nedelju u 14:30.U utorak mi se pojavio jak sekret, takav nikada u zivotu nisam imala, kao kad prolazi menstruacija, imalo ga je dosta, mirisa menstrualne krvi ( izvinjavam se zbog ovakvih detalja ) i sutradan nista! Ja jos uvek nisam dobila, iako je proslo tih 7 dana. Normalnu menstruaciju bi trebalo da dobijem 15.11.
Ono sto meni nije jasno je sledece: da li je obavezno da se dobije u tih 7 dana? Da li taj pojacani sekret treba tumaciti kao posledicu tablete?
Napomena: nikada nisam koristila nikakvu hormonsku terapiju, kontraceptivne pilule pila sam 2 meseca, pre 10 godina!!!Tako da ja nista ne znam o hormonskim preparatima.
Izvinite sto sam na temu Postinora otvorila novu temu, ali sam samo zelela da me neko primeti! :oops:
Korisnikov avatar
Studenica
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Mar 14, 2006 10:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: NISTA MI NIJE JASNO!

Post od Studenica »

Jekiska napisao:Pila sam Postinor proslog vikenda.Prvu sam popila u prvih 6 sati posle kriticnog odnosa. Nisam imala nikakvu mucninu, ni glavobolju. Bas nista! Drugu tableticu popila sam u nedelju u 14:30.U utorak mi se pojavio jak sekret, takav nikada u zivotu nisam imala, kao kad prolazi menstruacija, imalo ga je dosta, mirisa menstrualne krvi ( izvinjavam se zbog ovakvih detalja ) i sutradan nista! Ja jos uvek nisam dobila, iako je proslo tih 7 dana. Normalnu menstruaciju bi trebalo da dobijem 15.11.
Ono sto meni nije jasno je sledece: da li je obavezno da se dobije u tih 7 dana? Da li taj pojacani sekret treba tumaciti kao posledicu tablete?
Napomena: nikada nisam koristila nikakvu hormonsku terapiju, kontraceptivne pilule pila sam 2 meseca, pre 10 godina!!!Tako da ja nista ne znam o hormonskim preparatima.
Izvinite sto sam na temu Postinora otvorila novu temu, ali sam samo zelela da me neko primeti! :oops:

Sekret je verovatno od pilule,a menstuacija se pojavi u roku od 7 dana u koliko je prilikom rizicnog odnosa doslo do zaceca,i onda pilula odradi svoje.
Jekiska
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 1:37 pm

Post od Jekiska »

Hvala na odgovoru!
Danas sam dobila! Zelim da verujem da je to tabletica sve odradila! :-? Jel' da, jel' da? :wink:
Da li mi predlazes da ipak uradim test na trudnocu?
Korisnikov avatar
Studenica
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Mar 14, 2006 10:33 am

Post od Studenica »

Jekiska napisao:Hvala na odgovoru!
Danas sam dobila! Zelim da verujem da je to tabletica sve odradila! :-? Jel' da, jel' da? :wink:
Da li mi predlazes da ipak uradim test na trudnocu?

Nema potrebe,ali ako bas zelis uradi
mini_bambina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 19, 2007 8:46 pm

Post od mini_bambina »

po prvi put u zivotu mi je izasao herpes na gornjoj usni,i to mi se desilo 2 puta za vrlo kratko vreme,bukvalno samo sto je prosao prvi (a trajao je i po 7dana) posle 2-3 dana se opet pojavio. primetila sam da mi se javlja nekoliko dana nakon sto sam imala odnos sa momkom. Ne koristimo kondom jer smo dugo u vezi i ja pijem diane35 vec 9mes. nemam nikakvih nezeljenih efekata i to mi je preporucio ginekolog. inace,da se vratim na problem. juce sam primetila cudan sekret bele boje neprijatnog i malo jaceg mirisa. a danas sam osetila nelagodnost prilikom mokrenja,peckanje i bol. i u isto vreme je opet poceo da mi izbija herpes na istom mestu (gornja usna). znaci to bi bio treci herpes od 24.oktobra.
strasno sam se uspanicila i toliko se bojim da odem kod lekara jer sam o razlicitim bolestima citala na netu. ne znam sta da radim. drugarica mi je rekla da su macmirror vaginalete pravo resenje za sve vrste infekcija i da ih je ona koristila vise puta jer je imala iste simptome kao ja (sem ovog herpesa).
inace, moj momak nema nikakve probleme niti bilo kakve promene na sluzokozi.
razmisljala sam da je mozda zbog trenja, da mi se javlja ova infekcija, jer nekada nisam dovoljno vlazna...
mozda pitam gluposti ali sam stvarno zabrinuta.
unapred sam vam zahvalna!!!
pospana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 14, 2007 10:05 am

Post od pospana »

Nikada ne koristi vaginalete bez saveta lekara, a to sto tvoj decko nema promena na sluzokozi, ne znaci da nema neku infekciju! Zasto strah od lekara i pregleda, pa bolje je na vreme sve izleciti.
neverending
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 23, 2005 9:20 am

Post od neverending »

a pride, tvoja drugarica je izlečila simptome, ali NE i uzrok, kako to obično i biva kod varijanata "uradi sam". Odlazak lekaru je mnogo manje neprijatan nego panika koja će te pratiti dok ne raščistiš o čemu se zapravo u tvom slučaju radi ;)
Odgovori