Sitne ranice oko vaginalnog otvora
Sitne ranice oko vaginalnog otvora
mislim da imam neku infekciju,i rekla bih da ima veze sa polnim odnosom. naime,imam jak svrab,koji non stop traje i to oko vaginalnog otvora gde se nalaze i sitne bubuljice-uslovno receno posto ne znam kako bih ih nazvala,mada nekad vise lice na krastice sitne(kao da se te ranice sasuse).Te ranice me i peku prilikom tusiranja i kada mokrim.Sekret mi je sasvim normalan.Nisam pokusala nista da koristim jer nemam predstavu sta bih,pa se iskreno nadam da bi ste mi vi mogli pomoci?Unapred hvala!!!
Moguce da je u pitanju genitalni herpes - da li partner sa kojim ste imali odnose ima slicne simptome? Da li imate oralni, herpes simplex? Da li st emozda upraznjavali oralni sex kada ste imali herpes oralno? Te ranice, koje izgledaju kao male posekotine obicno znace herpes. Ako imate i herpes simplex (znaci onaj na ustima), onda imate antitela i ne treba raditi analizu krvi nego idite ginekologu i on mora da uradi bris bas tih ranica da vidi da li tu ima herpesa. Ako ima, dace vam supresivno terapiju, kao npr Valtrex koja se uzima u vidu tableta jedno vreme redovno a onda po potrebi.