Sitne ranice oko vaginalnog otvora

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
BlackOne
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 17, 2007 3:22 pm

Sitne ranice oko vaginalnog otvora

Post od BlackOne »

mislim da imam neku infekciju,i rekla bih da ima veze sa polnim odnosom. naime,imam jak svrab,koji non stop traje i to oko vaginalnog otvora gde se nalaze i sitne bubuljice-uslovno receno posto ne znam kako bih ih nazvala,mada nekad vise lice na krastice sitne(kao da se te ranice sasuse).Te ranice me i peku prilikom tusiranja i kada mokrim.Sekret mi je sasvim normalan.Nisam pokusala nista da koristim jer nemam predstavu sta bih,pa se iskreno nadam da bi ste mi vi mogli pomoci?Unapred hvala!!!
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Moguce da je u pitanju genitalni herpes - da li partner sa kojim ste imali odnose ima slicne simptome? Da li imate oralni, herpes simplex? Da li st emozda upraznjavali oralni sex kada ste imali herpes oralno? Te ranice, koje izgledaju kao male posekotine obicno znace herpes. Ako imate i herpes simplex (znaci onaj na ustima), onda imate antitela i ne treba raditi analizu krvi nego idite ginekologu i on mora da uradi bris bas tih ranica da vidi da li tu ima herpesa. Ako ima, dace vam supresivno terapiju, kao npr Valtrex koja se uzima u vidu tableta jedno vreme redovno a onda po potrebi.
boban202
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jun 24, 2006 3:28 pm

Post od boban202 »

Svakako bi bilo najbolje da odete svome ginekologu, ili dermatovoenerologu, uradite biohemijske i mikrobioloske pretrage i tako cete znati na cemu ste, nemojte se zavlaciti i gubiti vrijeme, jer on line na forumu je vrlo tesko dati neku terapiju bez pregleda i laborat.nalaza. Pozd.
Odgovori