Imam 36godina.U braku sam od 1997godine.Imam redovne menstrualne cikluse koji mi uglavnom idu od 26-29dana. Prvu menstruaciju sam dobila u svojoj 13godini. Do sada sam ostajala tri puta u drugom stanju i svaka mi se trudnoca zavrsavala u 9nedelji i to bez ikakvog krvarenja,tj spontanog, vec tako sto bi otisla na redovnu kontgrolu kada bi mi nazalost konstatovali missed abortus. Uradila sam sledece analize i to ultrazvuk materice, hormonalni status, bris cerkvinalni i vaginalni -na klamidiju, ureaplazmu i mikroplazmu, hsg i materice i prohodnosi jajovoda,antitela (i suprug i ja),papa test, kariogram (i ja i suprug) i hromozome (i ja i suprug), pretragu krvi na toksoplazmu, citamegalovirus na stitnu zlezdu, test opterecenja secera, i suprug je dao spermogram. Takodje, radila sam torch - na rubeolu, herpes tip 1 i tip 2, kao i analizu na reumatoloskom institutu valjda na anti tela. Svi rezultati su i kod mene i kod supruga uredu. Prosle godine na Institutu za monekularnu genetiku i geneticko istrazivanje vadjena mi je krv i data mi je sledeca dijagnoza< Pacijent je nosilac FII G20210A mutacije(heterozigot) i pacijent je nosilac MTHFR C677T mutacije (heterozigot), tj po konstataciji hematologa trombophilia congentalis pp FII 20210.
Ostala sam ove godine po cetvrti put u drugom stanju, terapija mi je bila samo fragmin 2500 na 12h,koja se nazalost opet zavrsila sa missed abortus,i to na isti nacin kao predhodne 3. Tom prilikom uzet je kiretman kavuma-fetusa,a radi ispitivanja na histopatologiji. Izvestaj sa klinicko patoloske analize kaze PHDg residua graviditatis,a nalaz kaze sledece Delici decidue sa podrucjima nekroze, brojne horionske resce uobicajene velicine sa ishemijskom promenama.Perivilozni fibrinski depoziti i senke horinskih resica. Fragmen obovojnica bez znakova inflamacije.
Molim doktora i ostale da mi kazu koje eventualno nalaze trebam izvrsiti i sta jos mogu da ucinim kako bi uopse uspela da odrzim neku svoju buducu i zeljenu trudnocu. Unapred hvala
Molim doktora za odgovor
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
cao
VITAMIN K
(antihemoragicni vitamin; faktor dugovječnosti)
Vitamin K (filohinon) se ubraja u liposolubilne vitamine. Kristalno jedinjenje žućkaste boje, rastvorljiv u mastima, otporan na zagrevanje. Ima sedam oblika, od toga 2 prirodna koje stvaraju bakterije u crevima i 5 sintetičkih. U prirodi se nalazi u dva oblika: kao K1 i kao K2, a sintetskim putem dobijeni su K3, K4 i K5. K1 unosimo u organizam putem hrane, dok K2 sintetišu bakterije iz grupe koli u tankom crevu. Nestabilan je u alkalijama i svetlu.
Preporučene doze:
Odrasli 70-140 µg/dan
Za 140 µg vitamina K treba pojesti 70 g prokelja.
Apsorpciju vitamina K pomaže neomicin, a odmažu mineralna ulja, X-zračenje, radijacija, užegla mast. Neki antibiotici uništavaju crevne bakterije koje proizvode vitamin K.
Prirodni izvori:
Kupus, karfiol, prokelj, spanać, kopriva, indijska lucerka (alfafa), paradajz, grašak, soja, šargarepa, krompir, džigerica, biljna ulja, riblje ulje, mleko, sir, žumance, alge.
Uloga:
Neophodan je za sintezu protrombina koji deluje na zgrušavanje krvi (za sintezu faktora koagulacije (II, VII, IX i X)).
Nedostatak ovog vitamina je redak slučaj i javlja se kod dugotrajnog uzimanja antibiotika koji uništavaju crevnu floru.
Deficit:
U slučaju nedostatka vitamina K dolazi do pada protrombina u krvi, a time poremećaja koagulacije i krvavljenja. Manjak vitamina K se najčešće javlja kod celijačne bolesti, kolitisa, tropskog sprua.
To bi bilo to,pa proveri,pozdrav
(antihemoragicni vitamin; faktor dugovječnosti)
Vitamin K (filohinon) se ubraja u liposolubilne vitamine. Kristalno jedinjenje žućkaste boje, rastvorljiv u mastima, otporan na zagrevanje. Ima sedam oblika, od toga 2 prirodna koje stvaraju bakterije u crevima i 5 sintetičkih. U prirodi se nalazi u dva oblika: kao K1 i kao K2, a sintetskim putem dobijeni su K3, K4 i K5. K1 unosimo u organizam putem hrane, dok K2 sintetišu bakterije iz grupe koli u tankom crevu. Nestabilan je u alkalijama i svetlu.
Preporučene doze:
Odrasli 70-140 µg/dan
Za 140 µg vitamina K treba pojesti 70 g prokelja.
Apsorpciju vitamina K pomaže neomicin, a odmažu mineralna ulja, X-zračenje, radijacija, užegla mast. Neki antibiotici uništavaju crevne bakterije koje proizvode vitamin K.
Prirodni izvori:
Kupus, karfiol, prokelj, spanać, kopriva, indijska lucerka (alfafa), paradajz, grašak, soja, šargarepa, krompir, džigerica, biljna ulja, riblje ulje, mleko, sir, žumance, alge.
Uloga:
Neophodan je za sintezu protrombina koji deluje na zgrušavanje krvi (za sintezu faktora koagulacije (II, VII, IX i X)).
Nedostatak ovog vitamina je redak slučaj i javlja se kod dugotrajnog uzimanja antibiotika koji uništavaju crevnu floru.
Deficit:
U slučaju nedostatka vitamina K dolazi do pada protrombina u krvi, a time poremećaja koagulacije i krvavljenja. Manjak vitamina K se najčešće javlja kod celijačne bolesti, kolitisa, tropskog sprua.
To bi bilo to,pa proveri,pozdrav