Yasmin

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
Ka1
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2005 9:18 pm

Yasmin

Post od Ka1 »

Kao produzetak terapije posle operacije endometrioze i sestomesecnog konstantnog uzimanja Yasmin tableta moja devojka je nastavila da ih pije ali ovoga puta redovno, onako kako se one i inace piju, 3 nedelje + 1 nedelja pauze. Pocela je prvog dana menstruacije pa je napravila pauzu... nismo se videli par dana i nisam je nista pitao za to vreme i sokirao sam se kada mi je malopre rekla da joj je druga menstruacija (od pocetka redovnog uzimanja) skoro prosla a ona nije uzimala tablete jer pravi pauzu od 7 dana a dobila je 2-3 dana ranije... posto sam ja uveren da je svrha uzimanja pogotovu kada je u pitanju terapija uzimanje bas za vreme menstruacije plasim se da ovo kako je ona uradila nije dobro... dakle, da pojednostavim... uzimala je od prvog dana prosle menstruacije 21 dan pa je prestala... dobila je 3-4 dana posle toga, znaci pre 28 dana i i dalje ih nije pila nego ce da pocne kada istekne taj 28 dan a tada je vec prosla ta druga menstruacija koja je trajala krace nego obicno ocigledno zbog dejstva tableta...

Mene interesuje da li je ovakav nacin uzimanaj u redu? Nemaju bas sve devojke tacno na 28 dana. Kako ih one uzimaju? Ovo kako ja zamisljam da se uzima je kada su tacne u dan, tj. na 28 dana. Po meni je ona trebalo da pocne da uzima prvog dana druge menstruacije bez obzira sto nije proslo vise od 2-3 dana pauze jer bas tada treba da tableta dejstvuje...

Da li sam u pravu?
Silvie
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 12:53 pm

yasmin

Post od Silvie »

Tablete se uzimaju tri nedelje pa se pravi pauza od 7 dana pa se pocinje nova tabla. UVEK.
Ka1
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ka1 »

Znaci, apsolutno nema veze kada pada menstruacija, to se nikada ne gleda, samo ovako kako kazes ? Apsolutno uvek?
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Da, apsolutno, pogotovu te na kraju i na pocetku ako se preskoce, onda pilula izgubi kontraceptivno dejstvo. Cesto se desi da menstruacija, pogotovu na pocetku, se malo preklopi sa prvim pilulama. Ali, NE SME da se prekida, znaci apsolutno uvek se pije 21 pa pauza od 7 dana, osim ako lekar ne preporuci drugacije.
Silvie
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 12:53 pm

tablete

Post od Silvie »

Samo prva kutija se zapocinje prvog dana menstruacije, sledeca kutija ide posle sedam dana pauze.
Ka1
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ka1 »

Hvala, znaci nisam bio u pravu.
Odgovori