Molila bih vas da mi neko protumaci sledece rezultate:
T3 1,9........referentne vrednosti 1,2 - 2,8
T4 115.......ref. vred. 55 - 152
TSH 4,21....ref. vred. 0,3 - 5,5
anti TPO <70....ref. vred. <70(70-130 granicne vrednosti)
TGAT 1:150...ref. vred. do 1:100
Koliko vidim, TGAT je van ovih vrednosti, ali ne znam sta to znaci.
Biohemijski i hematoloski nalaz je sve u redu osim, koliko mogu da zakljucim, ovih manjih odstupanja, pa me zanima sta moze da bude i da li moze da ima veze sa ovim TGAT;
sedimentacija 18...... ref. vred. <12
AST 37,9.....ref. vred. do 31
HCT 0,326 l.....ref. vred 0,350 - 0,550
MCV 72,1 l......ref. vred. 80,0 - 100,0
MCH 24,8 L......ref.vred. 26,0 - 34,0
Inace, imam 26 godina.
Hvala unapred.
moja stitna zlezda
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Može da znači da imaš Hašimoto tireoiditis (autoimuno oboljenje štitne žlezde)-imaš ovde dosta tema o tome pa prelistaj.
Potrebno je da odeš kod endokrinologa i da uradiš UZ.
Povšeni AST ukazuje da je jetra malo opterećenija, iz ličnih iskustava svakome ko ima povišen bilo ALT ili AST preporučim testiranje na hepatitis B ili C (bez obzira na malo odstupanje).
Ako si u zadnje vreme pila antibiotike, jela masniju hranu i pila gazirana pića ili alkohol, može da bude i od toga, ali ja svakako i uvek preporučim ono što sam preporučila i tebi.
Pozz, majja
Potrebno je da odeš kod endokrinologa i da uradiš UZ.
Povšeni AST ukazuje da je jetra malo opterećenija, iz ličnih iskustava svakome ko ima povišen bilo ALT ili AST preporučim testiranje na hepatitis B ili C (bez obzira na malo odstupanje).
Ako si u zadnje vreme pila antibiotike, jela masniju hranu i pila gazirana pića ili alkohol, može da bude i od toga, ali ja svakako i uvek preporučim ono što sam preporučila i tebi.
Pozz, majja

-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jul 12, 2006 10:57 pm
Majo, hvala.
Sto se tice stitne, dosta sam citala o tome, ali su me zbunjivale ove referentne vrednosti u odnosu 1:100, jer nisam nigde u tekstovima nasla vrednosti u tom obliku, pa zato nisam znala.
A sto se tice AST i jetre... pa kad malo bolje razmislim, jesam u proteklih par dana jela malo jacu hranu jer me drmao pms, a samim tim i poludeo apetit
i nazalost jede mi se samo jaca hrana, koju inace u ''normalnim uslovima'' ne jedem
Hvala jos jednom.
Sto se tice stitne, dosta sam citala o tome, ali su me zbunjivale ove referentne vrednosti u odnosu 1:100, jer nisam nigde u tekstovima nasla vrednosti u tom obliku, pa zato nisam znala.
A sto se tice AST i jetre... pa kad malo bolje razmislim, jesam u proteklih par dana jela malo jacu hranu jer me drmao pms, a samim tim i poludeo apetit

Hvala jos jednom.