Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.
Tesko se mogu leciti neoperativno, a o tezini same operacije se ne moze govoriti generano, jer fistule mogu da budu na razlicitim nivouima (suprasfinktericne, tarnssfinkterne, utd...)
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
i ja imam probleme sa perinalnom fistulom operisao sam je 2002 i nisam imao vise problema do decembra 2006 kada mi se opet pojavila sada je nisam operisao ali su mi radili incisiju savaka dva-tri meseca sto bas i nije prijatno sada sam dobio neke nove antibiotike pa cemo videti dali ce dati rezultate inace bolujem od kronove bolesti zbog cega sam verovatno dobio i fistule
Fistule se lece Ciprocinalom(ciprofloksacin) 2x500 mg i Orvagilom(metronidazol) 3x400mg u kombinaciji u trajanju 4 nedelje.Koje je antibiotike tebi lekar preporucio?
upravo te koje si napisao i to posle 7-8 meseci pacenja sa ovim lokalnim doktorima juce kad sam otisao u novi sad i kad je doktor video sta su ovi u Kikindi prepisivali samo je prevrtao ocima
danas sam poceo terapiju pa ce mo videti
cim sam poceo sa ovom terapijom osecao sam se bolje i sto se tice bolova u predelu anusa i bolova priliko odlaska u wc sve se poboljsalo ali sam imao problema sa clancima i tetivama na nogama nisam mogao da predjem vise od 500m peske, sad sam prestao da pijem lekove i vec posle dva dana su poceli ponovo bolovi i svi ostali problemi a doktor mi nije tu kontrola mi je zakazana tek za tri nedelje,
. pitanje je dali da nastavim da pijem ciprocinal i orvazil posto sam ih pio 4 nedelje ili ne