Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Molim sve za pomoc ili bar neku utehu!
Sada sam u 7. nedelji trudnoce. Po uputu ginekologa odradila sam analize krvi, urina i cervikalni bris. Panika me uhvatila kada sam procitala sledece: testom DIF vidjena Chlamydia trachomatis u malom broju (8) Znam koliko ova bakterija moze da bude opasna. Sta sada? Da li je moguce leciti i izleciti bez posledica po plod?
Trazla sam po internetu i nisam nasla zadovoljavajuci odgovor. Molim doktorku da mi odgovori koja je dalje procedura i sta da radim!!!!
Hvala.
Koliko znam leci se, moj ti je savet da odes na institut za majku i dete, tamo imas savetovaliste pa oni mogu i da ti sve objasne i pomognu sa terapijom
Hvala na preporuci i jedinom odgovoru. Nisam u Beogradu i trenutno nije moguce da odem u taj institut. Ginekolog koji mi vodi trudnocu je izjavio kako taj rezultat nije strasan i da ne bi trebalo da se plasim. Ipak je predostroznosti radi prepisao eritromicin koji treba da pocnem da pijem negde oko 14 nedelje. Da li me samo tesi ili prica istinu?
Ne verujem da bi lekar bio toliko nesavestan i samo te tesio. Dobro je jedino to (ako tako moze da se kaze) sto su bakterije u malom broju, a verovatno ti je prepisao lekove posle 14 nedelje, jer u prva 3 meseca ne smes da uzimas nista. Sve u svemu, veruj svom ginekologu i srecno!
Hvala na podrsci.
I ja se uzdam u znanje i dobru volju svog lekara. Receno mi je da treba da pijem kefir. Cula sam i za neke cajeve, ali nisam sigurna da zelim da eksperimentisem. Dobro je sto su svi ostali rezultati dobri. A od 14 nedelje krecemo sa eritromicinom. Nadam se da ce sve biti u redu.