Imam 33 godine. Otkrili su mi granicnu vrednost Coxacki/B virusa IgM i vec dve nedelje imam neprekidnu temperaturu. EKG ECHO srca i kompletan kardioloski nalaz mi je uredu ali sam ja prestravljena od kada sam procitala sta ovaj virus sve moze coveku da uradi.
Jako sam uplasena i imam dodatne panicne napade zbog toga, a sto situaciju cini jos gorom.
Molil vas najlepse za savete, sta da radim i kako da se ponasam. Imam osecaj da cu i ovo malo imuniteta sto imama razbiti nerviranjem i crnim prognozama.
Puno hvala za sve dobronamerne savete.
Strah od koksakija
- minjab
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
AnjaH - i ja sam imala koxaki i kao i Tarciki isto je ostavilo posledica na srcu, ALI..... takođe spadamo u retke slučajeve kojima se baš nešto dogodi ,sve je stvar slučaja!
Nema potrebe za panikom ,jer mnogo ljudi ima koxaki i prođe bez posledica a da nisu ni znali da su ga imali!
Slušajte lekara koji te vodi i stvarno nema potrebe da se plašiš, jer stres slabi organizam a to ti nije potrebno!
Pozdrav
Nema potrebe za panikom ,jer mnogo ljudi ima koxaki i prođe bez posledica a da nisu ni znali da su ga imali!
Slušajte lekara koji te vodi i stvarno nema potrebe da se plašiš, jer stres slabi organizam a to ti nije potrebno!
Pozdrav

a seks?
Puno vam hvala na odgovorima.
Meni sada doktori kazu da u narednih par meseci moram mirovati i imati redovne EKG, ECHO kontrole.
Kazu i da mogu da radim neke administrativne poslove ali pola radnog vremena.
Nego interesuje me sledece. Imam parntera i naravno da mi je stalo da ne izgubim vezu zbog toga sto ne mogu imati normalne seksualne odnose. Zapravo nije li to forma fizickog zamora organizma koji treba da izbegavam?
Inace hvala vam svima na odgovorima!
Meni sada doktori kazu da u narednih par meseci moram mirovati i imati redovne EKG, ECHO kontrole.
Kazu i da mogu da radim neke administrativne poslove ali pola radnog vremena.
Nego interesuje me sledece. Imam parntera i naravno da mi je stalo da ne izgubim vezu zbog toga sto ne mogu imati normalne seksualne odnose. Zapravo nije li to forma fizickog zamora organizma koji treba da izbegavam?
Inace hvala vam svima na odgovorima!
- minjab
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Pazi ovako iz sopstvenog iskustva ti pričam, ja sam bila toliko malaksala da nisam do WC-a mogla da odem,a seks mi je bio u poslednjoj misli ,što je moj partner sadašnji muž skroz razumeo,jer je video u kakvom sam stanju.
Mirovanje je obavezno a to je i jedini lek za koxaki i naravno jačanje imuniteta!
Za to ipak nek ti kaže neko stručniji ili neko ko je imao sličnije iskustvo ,ja ne spadam u te jer sam ko što sam ti i rekla bila polu mrtva!
Pozdrav
Mirovanje je obavezno a to je i jedini lek za koxaki i naravno jačanje imuniteta!
Za to ipak nek ti kaže neko stručniji ili neko ko je imao sličnije iskustvo ,ja ne spadam u te jer sam ko što sam ti i rekla bila polu mrtva!
Pozdrav

moje misljenje je da ipak malo mirujes prvo vreme...ali,ako ti je EKG dobar i ultra zvuk srca pokazuje da je srce anatomski zdravo,mislim da nema problema sto se tice odnosa...samo bez akrobacija
ja sam za svoj koksaki saznala tek kada je prosao kroz organizam(saznala sam tako sto sam imala aritmije),a imala sam normalan sexualni zivot,cak sam se i poradjala prirodno...
ALI,NAJBOLJE DA SACEKAS MISLJENJE DOKTORA,jer stvarno ne znam kakva je "procedura" kada je trenutno koksaki aktivan...
u svakom slucaju,pricaj sa partnerom i mislim da ce i on da razume i tvoje fizicko stanje a i tvoje strahove u vezi istog...
puno pozdrava od mene!

ja sam za svoj koksaki saznala tek kada je prosao kroz organizam(saznala sam tako sto sam imala aritmije),a imala sam normalan sexualni zivot,cak sam se i poradjala prirodno...
ALI,NAJBOLJE DA SACEKAS MISLJENJE DOKTORA,jer stvarno ne znam kakva je "procedura" kada je trenutno koksaki aktivan...
u svakom slucaju,pricaj sa partnerom i mislim da ce i on da razume i tvoje fizicko stanje a i tvoje strahove u vezi istog...
puno pozdrava od mene!

Draga Minja i Tarcika,
hvala vam sto ste mi se javile.
Kao prvo drago mi je da cujem da ste obe dobro.
Za mene je koksaki nesto novo. Slucajno sam ga otkrila jer sam bila pod temperaturom posle operacije fibroadenoma. On je granican ali me lekari drze na oku i moram da mirujem.
Iako sam psiholog po profesiji priznajem da me cela prica na momente baci u paniku.
EKG i ECHO mi je zasada urredu ali bi mnogo mnogo znacilo ako bi ste mogle da mi date neke korisne savete u smislu kako da se lakse sa time nosim, kako da se ponasam i slicno.
Puno vam hvala.
hvala vam sto ste mi se javile.
Kao prvo drago mi je da cujem da ste obe dobro.
Za mene je koksaki nesto novo. Slucajno sam ga otkrila jer sam bila pod temperaturom posle operacije fibroadenoma. On je granican ali me lekari drze na oku i moram da mirujem.
Iako sam psiholog po profesiji priznajem da me cela prica na momente baci u paniku.
EKG i ECHO mi je zasada urredu ali bi mnogo mnogo znacilo ako bi ste mogle da mi date neke korisne savete u smislu kako da se lakse sa time nosim, kako da se ponasam i slicno.
Puno vam hvala.

-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Nov 14, 2007 11:45 pm
Draga AnjaH,
i ja imam problem slican tvom,godinu dana se lecim od koksakija,
ali ako ti je za utehu kod mene je to proslo bez nekih vecih posledica,
osim sto mi je bila ostecena jetra i slezina sto je mogao izazvati i adeno
virus koji je bio prisutan.
Prvih 4-5 meseci nisam izlazila iz kuce,uglavnom sam lezala i kretala se tek toliko koliko sam morala po kuci,jer nisam imala snage,jako brzo sam se zamarala.Sad posle godinu dana obavljam sve poslove ali jos uvek gledam da se ne zamar previse i cuvam se koliko mogu.
Najvaznije ti je da se ne nerviras!to su mi svi doktori govorili,i da unosis
puno tecnosti.
Samo hrabro....i videces da ces pobediti taj koksaki!
Puno pozdrava.......
i ja imam problem slican tvom,godinu dana se lecim od koksakija,
ali ako ti je za utehu kod mene je to proslo bez nekih vecih posledica,
osim sto mi je bila ostecena jetra i slezina sto je mogao izazvati i adeno
virus koji je bio prisutan.
Prvih 4-5 meseci nisam izlazila iz kuce,uglavnom sam lezala i kretala se tek toliko koliko sam morala po kuci,jer nisam imala snage,jako brzo sam se zamarala.Sad posle godinu dana obavljam sve poslove ali jos uvek gledam da se ne zamar previse i cuvam se koliko mogu.
Najvaznije ti je da se ne nerviras!to su mi svi doktori govorili,i da unosis
puno tecnosti.
Samo hrabro....i videces da ces pobediti taj koksaki!
Puno pozdrava.......