Na CT TORAKSA SA IV KONTRASTOM moj otac je dobio sledeće nalaz-
U desnom plucnom krilu na granici apikalnog segmenta donjeg reznja i posternobazalnog segmenta prisutna nehomogena neostro ogranicena infiltrativna mekotkivna Tu masa denziteta 50-60 HU,dimenzija 42x33mm posteriorno subpleuralno.
U apikalnom i posteriornom segmentu gornjeg reznja desno stare specificne promene.
Obostrano prisutne emfizematozne promene,medijastinumu prisutne Igl granicne velicine do 15mm u prevaskularnoj grupi uz luk aorte i traheobronhijalno levo.Nema pat.uvecanih medijastinalnih Igl.
Pleuralni kavumi slobodni,bez znakova pl.izliva.Na pregledanim kostanim strukturama nema pat.promena.
Na presecima kroz gornji abdomen u jetri u desnom lobusu dve mikrociste do 5mm a u desnom bubregu cista dimenzija 3cm.Aorta skleroticna,trombocitna.
Zakljucak-TU pulmonis lat dex
Potrebna konsultacija pulmologa.
Posle toga je posetio pulmologa koji mu je zakazao bronhoskopiju za prekosutra i zakljucio da nema prepreka za hirursko lecenje uz dijagnozu-INFILTATO PULM. 1.DEX
Zanima me sto to zaista znaci jer nista od ovoga ne razumem,koje su sanse za oporavak i dalje lecenje.Molim Vas budite brzi i iskreni jer zelim da znam istinu!
Unapred Vam zahvaljujem!
Molim za tumačenje rezultata-vrlo mi je hitno!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Infiltracija pluca ("infilratio pulmonum") je opsti naziv, prakticno eufemizam za promene u plicima koje se ne mogu klasifikovati bez dopunske dijagnostike ili pracenja. TU je skracenica za tumor, ali to ne znaci isto sto i karcinom, odnosno rak, tumor je svaka strana formacija, nateklina... bez broinhoskopije se ne moze doneti prava dijagnoza, tek posle bronhoskopije i patohistoloskog nalaza znace se je li ovo nesto benigno ili maligno.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.