Molim za tumačenje rezultata-vrlo mi je hitno!

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
cemi
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 13, 2007 9:07 pm

Molim za tumačenje rezultata-vrlo mi je hitno!

Post od cemi »

Na CT TORAKSA SA IV KONTRASTOM moj otac je dobio sledeće nalaz-

U desnom plucnom krilu na granici apikalnog segmenta donjeg reznja i posternobazalnog segmenta prisutna nehomogena neostro ogranicena infiltrativna mekotkivna Tu masa denziteta 50-60 HU,dimenzija 42x33mm posteriorno subpleuralno.
U apikalnom i posteriornom segmentu gornjeg reznja desno stare specificne promene.
Obostrano prisutne emfizematozne promene,medijastinumu prisutne Igl granicne velicine do 15mm u prevaskularnoj grupi uz luk aorte i traheobronhijalno levo.Nema pat.uvecanih medijastinalnih Igl.
Pleuralni kavumi slobodni,bez znakova pl.izliva.Na pregledanim kostanim strukturama nema pat.promena.
Na presecima kroz gornji abdomen u jetri u desnom lobusu dve mikrociste do 5mm a u desnom bubregu cista dimenzija 3cm.Aorta skleroticna,trombocitna.
Zakljucak-TU pulmonis lat dex
Potrebna konsultacija pulmologa.
Posle toga je posetio pulmologa koji mu je zakazao bronhoskopiju za prekosutra i zakljucio da nema prepreka za hirursko lecenje uz dijagnozu-INFILTATO PULM. 1.DEX
Zanima me sto to zaista znaci jer nista od ovoga ne razumem,koje su sanse za oporavak i dalje lecenje.Molim Vas budite brzi i iskreni jer zelim da znam istinu!
Unapred Vam zahvaljujem!
Odgovori