Juce me zove stara i kaze da su mi je dosao novi broj novina Diabetes, koje izdaje svedsko drustvo dijabeticara. Ono sto je bilo zanimljivo je da ima clanak o jednom djedu koji je secer dobio 1932 kada je imao 15 godina. Od prvog dana je na inzulinu. Sada ima 90 godina (dijabeticar vec 75) i nema nikakvih posljedica, osim sto u zadnje vrijeme mora da koristi lupu kad cita.
Dijeta mu se sastojala mahom od corba, kuvanim na crvenom i obicnom kupusu i masnim mesima. Cijelog zivota je izbjegavao krompir i bavio se sportom. Mama mi isto rece da odlicno izgleda uprkos godinama.
Prevescu cijeli tekst i skeniracu slike, cim dobijem novine, da vidimo i to cudo.
Na vama je da izvucete zakljucak.
Zanimljivost
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta
Zanimljivost
Tip 1 od sept 1990. Minimed & Humalog od feb 1998.
Bojjo, mozda je mislila na ovu dvojicu. Ako i nije, bez obzira, prica je super!
Mislim da nema na nasem, za sada samo link:
http://www.nytimes.com/2006/02/05/nyreg ... betes.html
Mislim da nema na nasem, za sada samo link:
http://www.nytimes.com/2006/02/05/nyreg ... betes.html
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Ma, svaka njima čast! Ima tu veorvatno dosta i genetike, ali ipak...
BoJJo, ovih dana postavljam one tvoje tekstove na sajt. Hvala ti puno još jednom.

BoJJo, ovih dana postavljam one tvoje tekstove na sajt. Hvala ti puno još jednom.
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
- mikalja
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 1:26 pm
Re: Zanimljivost
BoJJo napisao:Juce me zove stara i kaze da su mi je dosao novi broj novina Diabetes, koje izdaje svedsko drustvo dijabeticara. Ono sto je bilo zanimljivo je da ima clanak o jednom djedu koji je secer dobio 1932 kada je imao 15 godina. Od prvog dana je na inzulinu. Sada ima 90 godina (dijabeticar vec 75) i nema nikakvih posljedica, osim sto u zadnje vrijeme mora da koristi lupu kad cita.
Dijeta mu se sastojala mahom od corba, kuvanim na crvenom i obicnom kupusu i masnim mesima. Cijelog zivota je izbjegavao krompir i bavio se sportom. Mama mi isto rece da odlicno izgleda uprkos godinama.
Prevescu cijeli tekst i skeniracu slike, cim dobijem novine, da vidimo i to cudo.

A misur?Ona dvojica em shto super izgledaju za svoje godine ,uprkos diabetesu tolikim godinama nosheni ,imaju i super dzempere i koshuljitze ,kao dechkici neki:D .SVAKA chast ,nema shta

- mikalja
- Stalni član
Re: Zanimljivost
BoJJo napisao:Juce me zove stara i kaze da su mi je dosao novi broj novina Diabetes, koje izdaje svedsko drustvo dijabeticara. Ono sto je bilo zanimljivo je da ima clanak o jednom djedu koji je secer dobio 1932 kada je imao 15 godina. Od prvog dana je na inzulinu. Sada ima 90 godina (dijabeticar vec 75) i nema nikakvih posljedica, osim sto u zadnje vrijeme mora da koristi lupu kad cita.
Ima li tih dechkica?

Pozdrav i laq notj svima

- mikalja
- Stalni član
E superBoJJo napisao:Ce bidne. Novine sam dobio u petak navece. No, u stanu su mi a danas idem opet gore na sjever, tako u sledeci ponedeljak, kada se vratim, cu da sredim.