Zanimljivost

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Odgovori
BoJJo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 20, 2005 1:46 pm

Zanimljivost

Post od BoJJo »

Juce me zove stara i kaze da su mi je dosao novi broj novina Diabetes, koje izdaje svedsko drustvo dijabeticara. Ono sto je bilo zanimljivo je da ima clanak o jednom djedu koji je secer dobio 1932 kada je imao 15 godina. Od prvog dana je na inzulinu. Sada ima 90 godina (dijabeticar vec 75) i nema nikakvih posljedica, osim sto u zadnje vrijeme mora da koristi lupu kad cita.

Dijeta mu se sastojala mahom od corba, kuvanim na crvenom i obicnom kupusu i masnim mesima. Cijelog zivota je izbjegavao krompir i bavio se sportom. Mama mi isto rece da odlicno izgleda uprkos godinama.

Prevescu cijeli tekst i skeniracu slike, cim dobijem novine, da vidimo i to cudo.
Na vama je da izvucete zakljucak.
Tip 1 od sept 1990. Minimed & Humalog od feb 1998.
misur
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 07, 2007 9:23 pm

Post od misur »

Bojjo, mozda je mislila na ovu dvojicu. Ako i nije, bez obzira, prica je super!

Mislim da nema na nasem, za sada samo link:

http://www.nytimes.com/2006/02/05/nyreg ... betes.html
BoJJo
Aktivan član
Aktivan član

Post od BoJJo »

Ovi su ameri, onaj je sved. Elem, jos bolje - vidi se da nisu unikati :)
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Diabeta »

Ma, svaka njima čast! Ima tu veorvatno dosta i genetike, ali ipak... :D
BoJJo, ovih dana postavljam one tvoje tekstove na sajt. Hvala ti puno još jednom.
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 1:26 pm

Re: Zanimljivost

Post od mikalja »

BoJJo napisao:Juce me zove stara i kaze da su mi je dosao novi broj novina Diabetes, koje izdaje svedsko drustvo dijabeticara. Ono sto je bilo zanimljivo je da ima clanak o jednom djedu koji je secer dobio 1932 kada je imao 15 godina. Od prvog dana je na inzulinu. Sada ima 90 godina (dijabeticar vec 75) i nema nikakvih posljedica, osim sto u zadnje vrijeme mora da koristi lupu kad cita.

Dijeta mu se sastojala mahom od corba, kuvanim na crvenom i obicnom kupusu i masnim mesima. Cijelog zivota je izbjegavao krompir i bavio se sportom. Mama mi isto rece da odlicno izgleda uprkos godinama.

Prevescu cijeli tekst i skeniracu slike, cim dobijem novine, da vidimo i to cudo.
:o Svaka chast!!!Znachi jedi kupus sa shto masnijim mesom i neboj se?SUPER!!!!! Znachi uvek ima nade za sve nas?
A misur?Ona dvojica em shto super izgledaju za svoje godine ,uprkos diabetesu tolikim godinama nosheni ,imaju i super dzempere i koshuljitze ,kao dechkici neki:D .SVAKA chast ,nema shta :wink:
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član

Re: Zanimljivost

Post od mikalja »

BoJJo napisao:Juce me zove stara i kaze da su mi je dosao novi broj novina Diabetes, koje izdaje svedsko drustvo dijabeticara. Ono sto je bilo zanimljivo je da ima clanak o jednom djedu koji je secer dobio 1932 kada je imao 15 godina. Od prvog dana je na inzulinu. Sada ima 90 godina (dijabeticar vec 75) i nema nikakvih posljedica, osim sto u zadnje vrijeme mora da koristi lupu kad cita.

Ima li tih dechkica? :x Da nisu krenuli peshke iz SVED ?Da vidimo i tu atrakciju :D .Nadamo se da cesh ih skenirati ili skembirati ?A mi ih chekamo ovde ,da vidimo shta chini kupus? Ok' kupus, ali sa maasnim mesom ? :o .
Pozdrav i laq notj svima :wink:
BoJJo
Aktivan član
Aktivan član

Post od BoJJo »

Ce bidne. Novine sam dobio u petak navece. No, u stanu su mi a danas idem opet gore na sjever, tako u sledeci ponedeljak, kada se vratim, cu da sredim.
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član

Post od mikalja »

BoJJo napisao:Ce bidne. Novine sam dobio u petak navece. No, u stanu su mi a danas idem opet gore na sjever, tako u sledeci ponedeljak, kada se vratim, cu da sredim.
E super :) Dok ti obidjesh istok,zapad,sever i jug' proci ce i zima kod nas :) .Pa zezam se ako,samo ti putuj I kad god bude ?Samo da bude ?Da znash da pamtimo i chekamo :D :D :D .Pozdravche
Odgovori