molim za savjet

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
ridjokosa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 05, 2007 3:42 pm

molim za savjet

Post od ridjokosa »

vec neko vrijeme osjecam probadanje i stezanje u predjelu grudi, vise sa lijeve strane. nocu se budim od osjecaja da mi srce nenormalno brzo lupa a ako izmjerim pritisak on je normalan kao i puls.( napominjem da nemam ove simptome bas svaki dan ali mi se zna desiti i nekoliko puta u toku noci).juce sam bila na pregledu kod dr opste prakse i ona mi je mjerila pritisak, slusala srce i na moje insistiranje dala uputnicu za laboratiriju ali samo za kks, secer i urin.Mislim da mi je trebala uraditi i ekg, ali ona kaze da je to stres i da je subjektivan osjecaj lupanja srca. Jako sam zabrinuta. mozete li mi preporuciti sta jos da radim. imam 27 god
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Naravno da treba uraditi EKG, pregled bez toga je nekompletan. takodje treba uraditi i RTG pluca i srca.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
ridjokosa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 05, 2007 3:42 pm

Post od ridjokosa »

Nisu mi jos gotovi nalazi ali sam se sjetila jos nesto da pitam. Da li je moguce da na lupanje srce i probadanje uticu hormoni posto vec dvije god pijem tablete za kontracepciju ( logest). Preporucio mi ih je ginekolog jer imam policisticne jajnike i neredovnu menstruaciju. Da li je mozda to u pitanju i kako da provjerim?
Odgovori