vadjenje zivca...

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
djoleKG
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 01, 2007 7:08 pm

vadjenje zivca...

Post od djoleKG »

Danas sam konacno otisao kod zubara da sredim jedan (malo veci) kvar na 'dvojci' i rekli su mi da je otvoren zivac... stavili mi neki lek da ga umrtve pa ce ga izvaditi za koju nedelju...
Nego, zanima me na sta ce taj zub da lici, tj da li ce biti kao bilo koji drugi popravljeni zub ili....
Hristina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 14, 2005 12:19 am

Post od Hristina »

Ako ti je u gornjoj vilici malo je nezgodno zato sto ce ti taj zub kroz neko vreme potamniti pa ce biti vidljivo. Neko ide na izbeljivanje, a neko "problem" resi stavljanjem vestacke krunice .....
djoleKG
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 01, 2007 7:08 pm

Post od djoleKG »

hm, pa jeste u gornjoj... a koliko je to vreme za koje potamni?
Milka R
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 27, 2007 2:38 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Milka R »

Vatica 30% hidrogena par puta kao ulozak i gotovo belenje.Iz iskustva sa radnog mesta!Znaci,nema problema(krunica nije u opciji).Pozdrav! :wink:
carolija
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Nov 24, 2006 12:00 am

Post od carolija »

Milka R napisao:Vatica 30% hidrogena par puta kao ulozak i gotovo belenje.Iz iskustva sa radnog mesta!Znaci,nema problema(krunica nije u opciji).Pozdrav! :wink:
koleginice,ako sam dobro razumjela ulozak sa hidrog. stavljate nakon ekstirpacije i prije definitvno punjenja kao medjuseansni ulozak ? ili nakon punjenja pa samo u krunicni dio vatica?
na koliko dana? i koliko puta? vase iskustvo?
pozdrav :wink:
dr stom.
Blackfritz
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 24, 2007 2:02 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Blackfritz »

Ja sam izvadila zivac na obe dvojke jos kad sam imala 18 godina. Sada posle dvadeset godina ne samo sto je potamneo zub vec imam proces na korenu i jednog i drugog zuba. Hirurg- stomatolog kaze da je to normalno jer je to mrtav zub i posto sam vec menjala plombe predlog je nadogradnja. Naravoucenije- sve sto nije prirodno i sto neuspes da sacuvas ne nadaj se da ce biti kao zdrav zub. A naravno da protetika toliko napreduje da krunice sve vise izgledaju kao prirodni zubi, ali ipak...
Odgovori