Danas sam konacno otisao kod zubara da sredim jedan (malo veci) kvar na 'dvojci' i rekli su mi da je otvoren zivac... stavili mi neki lek da ga umrtve pa ce ga izvaditi za koju nedelju...
Nego, zanima me na sta ce taj zub da lici, tj da li ce biti kao bilo koji drugi popravljeni zub ili....
vadjenje zivca...
koleginice,ako sam dobro razumjela ulozak sa hidrog. stavljate nakon ekstirpacije i prije definitvno punjenja kao medjuseansni ulozak ? ili nakon punjenja pa samo u krunicni dio vatica?Milka R napisao:Vatica 30% hidrogena par puta kao ulozak i gotovo belenje.Iz iskustva sa radnog mesta!Znaci,nema problema(krunica nije u opciji).Pozdrav!
na koliko dana? i koliko puta? vase iskustvo?
pozdrav

dr stom.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Avg 24, 2007 2:02 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ja sam izvadila zivac na obe dvojke jos kad sam imala 18 godina. Sada posle dvadeset godina ne samo sto je potamneo zub vec imam proces na korenu i jednog i drugog zuba. Hirurg- stomatolog kaze da je to normalno jer je to mrtav zub i posto sam vec menjala plombe predlog je nadogradnja. Naravoucenije- sve sto nije prirodno i sto neuspes da sacuvas ne nadaj se da ce biti kao zdrav zub. A naravno da protetika toliko napreduje da krunice sve vise izgledaju kao prirodni zubi, ali ipak...