Sta je koronarografija?
Sta je koronarografija?
Da li moze da se uradi koronarografija bez ubacivanja tih "zicice" na preponi?
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ne moze. Tako mora da bude, jer je takav proces rada.
Ubaci se kateter u preponu, kroz njega se ubrizga kontrast i na taj nacin se moze videti pravo stanje stvari u arteriji (da se vidi da li ima suzenja).
Nakon nje, treba lezati dva dana.
To je dijagnosticka metoda koja se mora odraditi u koliko kardiolog kaze da za tim ima potrebe i na osnovu rezultata se odlucuje da li treba vrsiti operativni zahvat.
Uzmi u obzir da nisam dr, ali imam malo znanja o tome i ovo je krajnje laicki opis, a dok ne dobijes PRAVI, strucan odgovor, mislim da ce ti i ovo biti ok.
Pozz, majja
Ubaci se kateter u preponu, kroz njega se ubrizga kontrast i na taj nacin se moze videti pravo stanje stvari u arteriji (da se vidi da li ima suzenja).
Nakon nje, treba lezati dva dana.
To je dijagnosticka metoda koja se mora odraditi u koliko kardiolog kaze da za tim ima potrebe i na osnovu rezultata se odlucuje da li treba vrsiti operativni zahvat.
Uzmi u obzir da nisam dr, ali imam malo znanja o tome i ovo je krajnje laicki opis, a dok ne dobijes PRAVI, strucan odgovor, mislim da ce ti i ovo biti ok.
Pozz, majja

Uradjeno mi je to snimanje. To je ustvari neka vrsta skenera. Samo se da kontrast u venu na ruci i onda snimaju par puta. Rekli su da nema nikakvih znacajnih suzenja i da treba da poradim na svojoj tezini, tj da se ugojim i da povecavam kondiciju uvodeci 2-3 termina neke rekreacije sedmicno.
Pitanje za doktora Ivicu: Da li je bolje da covek ima 2 ili 3 ta glavna koronarna suda? Da li je bolje da su ti sudovi debeli ili tanki? Zanima me sta znaci kad se kaze da je krvni sud gracilan?
Pitanje za doktora Ivicu: Da li je bolje da covek ima 2 ili 3 ta glavna koronarna suda? Da li je bolje da su ti sudovi debeli ili tanki? Zanima me sta znaci kad se kaze da je krvni sud gracilan?