da li je moguce?

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Odgovori
Duskoo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 02, 2005 11:13 pm

da li je moguce?

Post od Duskoo »

Da li je iko cuo nesto o nasem dragom leskovcaninu?Rekose mi da su mu konacno odobrili i kliniku i kredit....zna li se ista kad pocinje sa radom i tome slicno?!.........
kdanijela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 22, 2005 5:07 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od kdanijela »

Ja sam nazalost cula nesto sasvim suprotno :-(
Navodno je covek odustao od svega ovoga ovde, jer nazalost kod nas je problem da se podrze prave stvari...
Ana_
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Avg 17, 2006 6:03 pm

Post od Ana_ »

ima li ko zivaca da mi kaze o cemu se radi?
misur
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 07, 2007 9:23 pm

Post od misur »

Gospodin o kome je rec je nas covek koji se u svetu bavi istrazivanjem nad stem celijama i imao je u planu da kod nas otvori institut za istrazivanje. To bi trebalo da rezultuje lekom za niz bolesti, izmedju ostalog i DM Tip 1. Potrazi prethodne postove.

Ja sam, nazalost, od pocetka bio skeptican po pitanju realizacije svega toga. Kod nas je uspeh u bilo kakvom istrazivanju pre puka slucajnost nego rezultat sistematicnog rada, jer za to, prosto, nema uslova. Da li vi znate ijedan primer u bilo kojoj oblasti medicine, nauke, tehnike... gde smo mi vodeci centar u svetu koji je nesto otkrio, doprineo... Za to je potreban novac i kriticna masa motivisanih, obrazovanih i talentovanih ljudi, a mi to, pre svega zbog novca, nemamo. Tako da i ocekivanja treba da prilagodimo i da se nadamo da ce negde u Americi, Kanadi ili Britaniji neko smisliti definitivan lek, a da ce nase ministarstvo zdravlja, drzava, medicinske ustanove i RZZO biti dovoljno agilni i motivisani da to sve sprovedu kod nas u kratkom roku.

Sto se mene tice, neka nama nas Miodrag pronadj lek, pa makar ga nasao i u Australiji, ne mora u Leskovcu!
misur
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 07, 2007 9:23 pm

Post od misur »

Izgleda da ipak nisam bio u pravu... Danas neke novine najavljuju izgradnju klinike kod nas. Za prvo vreme samo za sterilitet, kao sto je dr Stojkovic i najavio.

Dobra vest!
Odgovori