Mogu li hormoni biti uzrok spontanih?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
olivera0604
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 16, 2007 4:48 pm

Mogu li hormoni biti uzrok spontanih?

Post od olivera0604 »

Zelela bih da se konsultujem sa nekim u vezi mog problema. Radi se o tome da sam imala dva spontana pobacaja jedan u petom ,drugi u trecem mesecu trudnoce.
ja i suprug smo uradili sve moguce analize.prvo se sumnjalo na klamidiju,analize koje smo radili u zavodu za javno zdravlje su pokazivale da je prisutna u malom broju. Uzimali smo terapiju i nakon toga je vise nemamo, medjutim kad sam htela jos jednom da proverim i uradila analize ovog puta iz krvi u privatnoj klinici rezultati su pokazivali da je nemamo niti smo je ikad imali.
Zatim mi je pronadjena esherihija u brisu i nju sam izlecila.
I sada ponovo radimo na tome da dobijemo bebu.
medjutim ja sam za svaki slucaj htela da konsultujem jos jednog doktora i on mi je rekao da je kod mene ustvari hormonski poremecaj u pitanju.
I da u slucaju da sam ostala trudna on ce se potruditi da da mi spase tu trudnocu, ali i da cu morati da pijem neke lekove koji anormno kostaju.
A u slucaju da nisam ostala trudna onda da uradim hormonski status pa onda kad vidimo rezultate da planiramo trudnocu.
DA li je neka trudnica imala ovakav problem i da su joj hormoni isto uzorkovali probleme kao meni, ili barem neko strucan da mi odgovori na ovo pitanje dok cekam potvrdu o trudnoci
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Koji je to hormon? Da nije "cudesni" progesteron? Obzirom da je privatnik u pitanju ja bih se malo raspitala oko tog enormno skupog odrzavanja trudnoce. Zao mi je sto sam ovako cinicna ali kada se malo zagrebe svasta se nadje... (Inace je normalno da samo jedna u tri trudnoce se zavrsi rodjenjem tako da jos uvek ne znaci da su ovi spontani nesto nenormalno, maakr sa statistickog stanovista gledano).

Preporucujem da pogledas na lepljivoj kako postaviti temu da bi ti ginekolozi odgovorili. Nadam se da ces imati vise srece sledeci put...
Majmunche
Stalni član
Stalni član

Post od Majmunche »

Koji je to hormon? Da nije "cudesni" progesteron? Obzirom da je privatnik u pitanju ja bih se malo raspitala oko tog enormno skupog odrzavanja trudnoce. Zao mi je sto sam ovako cinicna ali kada se malo zagrebe svasta se nadje... (Inace je normalno da samo jedna u tri trudnoce se zavrsi rodjenjem tako da jos uvek ne znaci da su ovi spontani nesto nenormalno, maakr sa statistickog stanovista gledano).

Preporucujem da pogledas na lepljivoj kako postaviti temu da bi ti ginekolozi odgovorili. Nadam se da ces imati vise srece sledeci put...
olivera0604
Novi član
Novi član

Post od olivera0604 »

Hvala na podrsci,

i ja sam postala skepticna kad su pojedine privatne ordinacije u pitanju ali kad covek ima problem onda je uglavnom spreman na sve. Ali eto nadjes se u poziciji da ne znas zasto je to tako i da bi sve uradio da se to vise ne ponovi, a neki to verovatno koriste.
najgore sto te stavljaju u poziciju da ako se nesto lose desi onda te grize savest sto ih nisi poslusao. Ali nadam se boljem ishodu bez tih silnih lekova.
A inace analize koje je trazila da uradim u slucaju da nisam ostala u drugom stanju su:

FSH
LH
E2
Prolactin.
Iskreno nemam pojima sta sve to predstavlja i zato sam i resila da se javim mozda mi neko i da neko objasnjenje!
Hvala
olivera0604
Novi član
Novi član

Post od olivera0604 »

Hvala na podrsci,

i ja sam postala skepticna kad su pojedine privatne ordinacije u pitanju ali kad covek ima problem onda je uglavnom spreman na sve. Ali eto nadjes se u poziciji da ne znas zasto je to tako i da bi sve uradio da se to vise ne ponovi, a neki to verovatno koriste.
najgore sto te stavljaju u poziciju da ako se nesto lose desi onda te grize savest sto ih nisi poslusao. Ali nadam se boljem ishodu bez tih silnih lekova.
A inace analize koje je trazila da uradim u slucaju da nisam ostala u drugom stanju su:

FSH
LH
E2
Prolactin.
Iskreno nemam pojima sta sve to predstavlja i zato sam i resila da se javim mozda mi neko i da neko objasnjenje!
Hvala
olivera0604
Novi član
Novi član

Post od olivera0604 »

Hvala na podrsci,

FSH
LH
E2
Prolactin.
Hvala
Majmunche
Stalni član
Stalni član

Post od Majmunche »

Hm, pa potrazi malo o tim hormonima ovde, videces da u stvari nije samo bitna vrednost jednog hormona nego i odnosi hormona medjusobno.

FSH - Follicle Stimulating Hormone
LH - Luteneizing Hormone

Oba su bitna da se desi ovulacija ali ne znam konkretno sta znaci ako su visoki ili niski.
E2 je predpostavljam neka vrsta estrogena?

Bilo bi lepo da se neko od lekara javu, u medjuvremenu napisi temu kako je opisano u lepljivoj, pa ce ti nadam se neki od lekara odgovoriti.
bobica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 2:02 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od bobica »

Ja imam hormonski poremecaj i imala sam jedan pobacaj u sestom mesecu.Moja sadasnja doktorka kaze da su hormoni cesto uzrok pobacaja.Pretrazi malo ovaj forum i saznaces mnogo o PCOS videces kakve on siptome donosi i sta se sve pod njim podrazumeva , pa ako se ti tako osecas i ako imas te siptome to je to.Ja se trenutno lecim i nadam se da cu se izboriti sa tim , pa cu ako bog da opet sledece godine pokusati jos jednom da rodim i ja jednog andjela.
Zelim bebu
kaca 33
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 21, 2006 9:58 pm

Post od kaca 33 »

Meni je jasno da ti sada u privatnoj klinici nisu nasli klamidiju ali kako su utvrdili da je nikad nisi ni imala?
I stvarno je lepo od tog doktora sto ce da se potrudi da sledecu trudnocu odrzis...ali izgleda da ce to bas da kosta...
Mozda nije lose da odete i kod nekog drugog ginekologa pa da cujete sta ce vam reci.
Pozdrav i sve najbolje!
Odgovori