MENSRUACIJA DUGO TRAJE

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
m.d.
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 06, 2007 11:24 am

MENSRUACIJA DUGO TRAJE

Post od m.d. »

IMAM 27 GODINA, REDOVNU MENSTRUACIJU KOJA TRAJE OKO 5-6 DANA, VRLO BOLNU I PONEKAD OBILNU. NIKAD NISAM BILA TRUDNA I NIKAD NISAM IMALA NEKI VECI GINEKOLOSKI PROBLEM...
OVOG PUTA MOJA MENSTRUACIJA TRAJE 9 DANA. SESTOG I SEDMOG DANA SAM IMALA STRASNU GLAVOBOLJU, AKO TO IMA BILO KAKVE VEZE.
NISAM IMALA NIKAKAVU BITNU STRESNU SITUACIJU.
NE ZNAM KAKO IZGLEDA "LAZNA" MENSTRUACIJA A VI U DRUGOM STANJU.
U CEMU MOZE BITI PROBLEM?
HVALA!!!
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

U pitanju je mozda neka reakcija na stres ili hormonski poremecaj, a isto tako mozda i jaaaako rani pobacaj (ako vec sumnjas da mozes biti trudna) pa se sada sve samo i prirodno cisti. To mozes znati ako izvadis krv i proveris nivo bete (hormona trudnoce) koji je povisen i jedno vreme posle pobacaja/abortusa. Isto tako ako si uzimala neke nove lekove, mozda je od toga. Ali svejedno - ako su ti menstruacije i inace bolne, treba da odes lekaru i proveris razlog. U medjuvremenu, uzmi magnezijum tablete i pokusaj da se malo prosetas, to obicno opusti misice da se ne grce preterano (a materica je misic i magnezijum se daje cak i za lazne i/ili blage kontrakcije).
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

U pitanju je mozda neka reakcija na stres ili hormonski poremecaj, a isto tako mozda i jaaaako rani pobacaj (ako vec sumnjas da mozes biti trudna) pa se sada sve samo i prirodno cisti. To mozes znati ako izvadis krv i proveris nivo bete (hormona trudnoce) koji je povisen i jedno vreme posle pobacaja/abortusa. Isto tako ako si uzimala neke nove lekove, mozda je od toga. Ali svejedno - ako su ti menstruacije i inace bolne, treba da odes lekaru i proveris razlog. U medjuvremenu, uzmi magnezijum tablete i pokusaj da se malo prosetas, to obicno opusti misice da se ne grce preterano (a materica je misic i magnezijum se daje cak i za lazne i/ili blage kontrakcije).
m.d.
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 06, 2007 11:24 am

Post od m.d. »

Hvala puno!
Odgovori