Pozdrav svima,
ovu sam temu htela da postavim vise trudnicama i onima koje su se porodile posle IVF, ali naravno i doktori su dobro dosli sa njihovim misljenjem.
Obzirom da sam prosla IVF i zatrudnela iz prvog (radila sam u Segedinu), o IVF tretmanu i ostalim detaljima bi pisala u okviru teme "Gde ici na IVF..."koji je postavila "blondie" koliko se secam...ukratko, jako sam zadovoljna i svima bi preporucla Segedin , Kaali kliniku.....
Elem, zanimaju me iskustva...pocevsi kod kog doktora idete,kako vas tretiraju kao visoko rizicna ili normalna trudnoca...sta vam se sve desava tokom trudnoce... kako je proticala trudnoca do porodjaja...sam porodjaj, da li ste morali da idete na carski rez ili ne...
Obzirom da sam se naslusala raznih prica kako za sam IVF...tako naravno i za trudnocu...volela bih da cujem tudja iskustva...
Imam 33 godine i inace sam pred kraj 11 nedelje i za koji dan idem na NT test i biohemiske markere I trimestra...koliko god mi je do sad sve dobro proticalo, toliko sam se sad uplasila rezulata sta ce biti..
Ne idem kod doktora koji je specijalista za visoko rizicne trdnoce...idem privatno kod doktorke koja je divna i jako se opusteno osecam kod nje..i naravno dom zdravlja, radi doznaka ...bolovanja... idem na standardne preglede, UZ, vadjenja krvi,urin...i sve za sad protice dobro..nemam u opste mucnine, sem nekad kad osetim duvan od cigara ili neceg sto mi jako prismeta....obavestavam doktora u Segedinu o svemu sto radim ovde u Beogradu...
Ponekad mi se cini da previse opusteno vodim trudnocu u odnosu na ono sto sam prosla da bih zatrudnela, ili kad citam ili cujem druga iskustva (mislim na IVF)...jedino sto se puno odmaram, i ne vidjam se puno sa ljudima zbog gripa, kijavica....
U svakom slucaju, znam da je kao i sve u zivotu sve individualno...volela bih da razmenim misljenja sa drugima, a mislim da ce i drugima pomoci...
Veliki pozdrav svima
Iskustva vodjenje trudnoce posle IVF
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik