Aritmija ili nesto drugo?

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
rcitis
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 01, 2007 2:06 pm

Aritmija ili nesto drugo?

Post od rcitis »

Zdravo svima! :)

Vec dve godine se potucam po kardiolozima, jer imam "preskakanja" srca i povremeno povisen pritisak (od 110/70 do 130/90, 140/80 i sl). Usput budi receno, imam 32 godine. E, sada, pritisak sam nekako i prevazisla, iskreno mislim da je u mom slucaju sve u glavi (citaj: zivcima :oops: ), tako moj organizam reaguje na stres. Nego me ova preskakanja nerviraju. Kada god sam bila kod kardiologa (otprilike 20 puta za 2 godine) sve je bilo ok, medjutim ta preskakanja me jos muce. Simptomi su vrlo zbunjujuci: nemam ubrzan puls, samo s vremena osecam kao da mi srce "zaigra", zbog cega izgubim dah na sekund i osetim kao trnce, koji se razlivaju po telu. To se javlja bez nekog pravila, cesce kada sam pod fizickim ili psihickim stresom, ali se desava i kada sam opustena i lezim.

Da li je neko imao slicna iskustva?

Cula sam da slicne simptome ima i spazam jednjaka? Da li neko zna nesto o tome?

Molim vas da mi pomognete, bar svojim iskustvom. :cry:

Ps. Inace mi je kardiolog prepisao Propranolol 2 x po 1/4 po potrebi. Ja to uzimam vrlo retko, jer imam utisak da mi ne pomaze.
Odgovori