Forumovci,
Interesuje me, moj momak ima problema sa cestom nadutoscu stomaka, tacnije, uglavnom posle obroka, tu je jos ucestala pojava pojacane kiseline, pa me interesuje na sta sumnjate, dajte neku ideju, sta bi to moglo biti?
Ja sam prvo mislila da mozda brzo jede, pa da se naguta vazduha, ali sam posle primetila da nije to u pitanju, vec rekla bih neki zdravstveni problem.
Stolicu ima redovnu, a bolovi kod nadutosti uglavnom prouzrokuju neke bolove u donjem delu stomaka, znaci nije u pitanju zeludac ili predeo oko njega.
Hvala!
NADUTOST STOMAKA!
Nadutost stomaka
Kada je u pitanju nadutost stomaka veoma je vazno sta ste je li u toku dana, ali je i sa druge strane, veoma bitan stres. Hocu reci, stomak moze i izjutra da vam bude podujen ako prethodnu noc niste dobro spavali, ili ste imali stresove. Ja sam radila gastroskopiju i uzimala Cisap ali mi je posle jedan doca rekao da je on stetan, mnogo je vazno ko kako i na kojinacin podnosi stres, jer kod nekog se javlja potreba za hranom, a kadasmo pod stresom onda zeludac ne moze da funkcionise normalno. Mnogo je bitna fizicka aktivnost. Ja recimo uzimam caj od sene kada mi naidje takav problem
Postoje biljne tablete Gasvan. Izgrickaju se posle jela. Lekar mi ih je preporučio, kad sam se žalila na naduvenost stomaka. Ponekad, posle nekog jela, stomak je umeo toliko da mi se naduje, da sam imala utisak da ću pući (tad sam imala i bolove). Kad uzmem Gasvan, on nekako smanji "napon", gasovi lako izađu. Meni pomaže.
I čaj od kima je dobar za nadimanje u stomaku. Ili da se u jelo koje nadima, stavi malo kima.
E, sad, ja nemam kiselinu, pa možda nije reč o istom problemu. U svakom slučaju, najbolje je to ispitati, da se vidi o čemu se radi. Ali, eto, setih se svog iskustva sa Gasvan-om - pa rekoh, možda će nekom biti od koristi...
Pozdrav!
I čaj od kima je dobar za nadimanje u stomaku. Ili da se u jelo koje nadima, stavi malo kima.
E, sad, ja nemam kiselinu, pa možda nije reč o istom problemu. U svakom slučaju, najbolje je to ispitati, da se vidi o čemu se radi. Ali, eto, setih se svog iskustva sa Gasvan-om - pa rekoh, možda će nekom biti od koristi...
Pozdrav!
da ne bih otvarao novu temu, da postavim pitanje ovde. Brat ima stalnu nadutost stomaka, otezano dise na nos(devijacija), pa kad jede verovatno "guta vazduh" kako mu je rekao doktor...da li je moguce, da li je dobro, da li je resenje njegovog problema, da uradi klistriranje? nasao je negde na netu to, ali izgleda to rade trudnicama???