Molim Vas da mi pomognete. Ima 19 godina. Vec par godina imam problema sa bubrezima i pritiskom. Dijagnoza mi je Hypertensio arterialis I 10.0,
Cystae renuum N 28.1 , Sindrom Glilbert susp. i Rhinopharyngitis. Neznam sta to sve znac. Od pre mesec dana ima bolove u predelu srca. Unutrasnji bol koji podseća na stiskanje (kao da me nesto stiska) i učestalo lupanje i povišen puls. Pre deset dan osetio sam malaksalos i vrtoglavicu. Crce mi je jako lupalo. Počeo sam da se tresem i bilo mi je hladno. ruke su mi bile hladne a cula opažanja usporena. Hitna pomoć mi je izmerila pritisak 180/120 i pored terapije. Danas sam imao istih problema sa srcem. Osetio sam bol i malaksalost. Ehokardiološki nalaz mi je uredan, kao i krvna slika. Na EKG zabelezen je jedan VES (ne znam sta je to). Kardiolog me je uputio na daljna ispitivanja. Konsultovao mi je Dolor praecodialis (ne znam sta je to).
Molim vas za stručno mišljenje i savet posto me brine to što mi se desava.
Hvala vam pino
pomoc kardiologa
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Sep 26, 2007 9:40 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Postovani,
iskreno strucni savet i misljenje prevazilazi mogucnosti ovog foruma. Mislim da je, kao prvo, potrebno da se uradi detaljna dijagnostika od strane kardiologa i da se nadje tacan uzrok povisenog pritiska.
Koristim priliku da Vam objasnim strucne izraze:
Hypertensio arterialis - povisen krvni pritisak
Cystae renuum - obicna cista u bubregu, nema znacaj
Sindrom Glilbert susp. - sumnja da postoji ovaj sindrom koji je inace dobrocudan poremecaj prerade bilirubina- karakterise ga povecan bilirubin u lab analizama - i ovo treba istraziti detaljnije
Rhinopharyngitis - upala nosa i grla
VES- ventrikularna ekstrasistola-prevremena kontrakcija (grcenje) komore srca - takodje treba istraiti i videti da li imaju znacaja ili ne
Dolor praecordialis - bol u predelu srca
Znaci, dobar kardiolog vam je prava adresa
Pozdrav
iskreno strucni savet i misljenje prevazilazi mogucnosti ovog foruma. Mislim da je, kao prvo, potrebno da se uradi detaljna dijagnostika od strane kardiologa i da se nadje tacan uzrok povisenog pritiska.
Koristim priliku da Vam objasnim strucne izraze:
Hypertensio arterialis - povisen krvni pritisak
Cystae renuum - obicna cista u bubregu, nema znacaj
Sindrom Glilbert susp. - sumnja da postoji ovaj sindrom koji je inace dobrocudan poremecaj prerade bilirubina- karakterise ga povecan bilirubin u lab analizama - i ovo treba istraziti detaljnije
Rhinopharyngitis - upala nosa i grla
VES- ventrikularna ekstrasistola-prevremena kontrakcija (grcenje) komore srca - takodje treba istraiti i videti da li imaju znacaja ili ne
Dolor praecordialis - bol u predelu srca
Znaci, dobar kardiolog vam je prava adresa
Pozdrav