Postovani,
Ukratko bih napisala svoje rezultate
Mozaik na grlicu , koji se prati skoro 2 godine, 29g
VS III a bio je jedno vreme i VI
PAPA II sa leukocitima i eritrocitima ako sam dobro razumela, nekada je bio samo II
Hlamidija, urea i mirkoplazma - nema tj ok
Cervikalni - ok
Preporucuje mi doktorka biopsiju
Da li treba u mom slucaju raditi biopsiju?
Gde ste je radile i da li boli?
Da li se radu pod lokalnom?
Da li se prilikom biopsije uradi i tretman i sta se uradi sa mozaikom ako je nalaz biopsije ok, da li mozaik i dalje ostaje tu gde jeste?
Koji tretman preporucujete(zamrzavanje, spaljivanje, laser....sta li vec)??
Da li to utice na kasniju trudnocu?
----------------------------------
Da li prilikom ginekoloskog pregleda treba da se uradi i UZ, meni dr. nije radila??
Kako se otkrivaju kondilomi, da li prilikom obicnog pregleda, kolposkopijom ili nesto trece??
Ako sam dobro shvatila kondilomi su povezani sa HPV??
------------------------------------
Hvala unapred na odgovoru
Pozdrav
MOZAIK-Biopsija
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Maj 23, 2005 9:20 am
Pogledaj lepljivu temu i onda na taj način daj sve podatke kako je tamo preporučeno.
Ja sam imala mozaik na grliću i zavlačili su me iha-ha dok mi nije puko film i promenih lekara. Papa II je ok nalaz, imaš na ovom sajtu svašta o tome. Mozaik nije ok, ali nije ni smak sveta, niti uz papa II predstavlja razlog za paniku.
Makmiror sam koristila kao dobar dan, što me i nagnalo da se zamislim nad onim što mi pričaju.
Biopsija se kod nas najčešće radi i kao eksplorativni i kao terapijski postupak; konizacijom ti odstrane zahvaćeni deo, čime su te "izlečili", a potom to tkivo šalju na analizu.
Sačekaj ipak i mišljenje nekog lekara odavde, a ako ga i ne dobiješ, uvek možeš tražiti drugog lekara. Da možda ne ideš privatno?
Ja sam imala mozaik na grliću i zavlačili su me iha-ha dok mi nije puko film i promenih lekara. Papa II je ok nalaz, imaš na ovom sajtu svašta o tome. Mozaik nije ok, ali nije ni smak sveta, niti uz papa II predstavlja razlog za paniku.
Makmiror sam koristila kao dobar dan, što me i nagnalo da se zamislim nad onim što mi pričaju.
Biopsija se kod nas najčešće radi i kao eksplorativni i kao terapijski postupak; konizacijom ti odstrane zahvaćeni deo, čime su te "izlečili", a potom to tkivo šalju na analizu.
Sačekaj ipak i mišljenje nekog lekara odavde, a ako ga i ne dobiješ, uvek možeš tražiti drugog lekara. Da možda ne ideš privatno?
Nisam lekar, ali ću ti preneti svoja iskustva.
Biopsija ne boli mnogo, ja sam je radila privatno... Nekim tankim kleštima je uzela, čitaj iščupala tri parčenceta tkiva i potom ta mesta spalila da ne bi krvarila. Sve to rađeno je bez ikakve anestezije, malo je neprijatan osećaj, ali brzo prođe. Skoro da nisam krvarila posle toga i nema odnosa 10 dana.
Kondilome je meni tražila tako što me je i spolja i unutra nečim premazala i gledala kolposkopom.
Ultrazvuk je rađen na moju inicijativu, tako da ne znam da li je bio potreban ili ne.
Inače, i ja sam imala mozaik i Papa II, ali baš taj mozaik može ispod da krije mnogo ozbiljniju promenu pa se zato i preporučuje biopsija (barem je tako meni objašnjeno). Kod mene i jeste krio, tj, biopsija je pokazala HSIl promene zbog čega mi je posle toga rađena konizacija. Ne želim da te plašim jer to što su meni našli ne znači da će i tebi. U svakom slučaju, odradi sve to da te ne bi bolela glava i SREĆNO!
Biopsija ne boli mnogo, ja sam je radila privatno... Nekim tankim kleštima je uzela, čitaj iščupala tri parčenceta tkiva i potom ta mesta spalila da ne bi krvarila. Sve to rađeno je bez ikakve anestezije, malo je neprijatan osećaj, ali brzo prođe. Skoro da nisam krvarila posle toga i nema odnosa 10 dana.
Kondilome je meni tražila tako što me je i spolja i unutra nečim premazala i gledala kolposkopom.
Ultrazvuk je rađen na moju inicijativu, tako da ne znam da li je bio potreban ili ne.
Inače, i ja sam imala mozaik i Papa II, ali baš taj mozaik može ispod da krije mnogo ozbiljniju promenu pa se zato i preporučuje biopsija (barem je tako meni objašnjeno). Kod mene i jeste krio, tj, biopsija je pokazala HSIl promene zbog čega mi je posle toga rađena konizacija. Ne želim da te plašim jer to što su meni našli ne znači da će i tebi. U svakom slučaju, odradi sve to da te ne bi bolela glava i SREĆNO!
Hvala vam puno na odgovoru. Hvala na preporuci i podrsci. Znaci da bi ipak trebala da odem i uradim biopsiju.
Konizacija se radi naknadno??' Jel to boli??
Za par dana bi trebala da odem kod doktorke. Dala mi je tih 12 vaginaleta i posle par dana cu otici. Nego sam razmisljala da uzmem nesto za imunitet ali kada to nije proslo za 2 godine, verovatno nece mi proci ni sada. Mislim cak da me nece slati odmah na biopsiju ako se to stanje malo popravilo za ovih 15 dana.
Lecim se u DZ. Zadovoljna sam doktorkom 90%
)))
Puno vas pozdravljam i sve najbolje
Konizacija se radi naknadno??' Jel to boli??
Za par dana bi trebala da odem kod doktorke. Dala mi je tih 12 vaginaleta i posle par dana cu otici. Nego sam razmisljala da uzmem nesto za imunitet ali kada to nije proslo za 2 godine, verovatno nece mi proci ni sada. Mislim cak da me nece slati odmah na biopsiju ako se to stanje malo popravilo za ovih 15 dana.
Lecim se u DZ. Zadovoljna sam doktorkom 90%

Puno vas pozdravljam i sve najbolje
Konizacija? hm...ja sam radila klasičnu konizaciju hirurškim nožem. Radi se pod opštom anestezijom i boli pomalo samo kada se budiš iz anestezije i eventualno taj dan, ali uz lekove protiv bolova nije strašno. Pre operacije dobiješ kroz infuziju antibiotik, a posle primiš bocu nečega i tada te prebacuju na tabletice... U bolnici sam ostala 4 dana. To i nije pravi bol, više kao neka napetost u stomaku. Nisam krvarila skoro uopšte sem nekog blagog ružičastog iscetka... Nadam se da kod tebe uopšte neće doći do konizacije, a čak i ako, ne daj Bože, dođe, nije ništa strašno...