bilateralna mastektomija

Podforum najmlađe medicinske grane. Saznajte više o operativnim zahvatima u polju rekonstruktivne ili estetske hirurgije, postavite pitanja ili podelite iskustva.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
seadragon
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 23, 2007 11:48 pm

bilateralna mastektomija

Post od seadragon »

Da li neko zna ko se bavi mastektomijom vezanom za promenu pola iz zenskog u muski?Unapred hvala
SlikaSlika
Dragana Petrovic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 08, 2006 11:44 pm

Post od Dragana Petrovic »

Nasa zemlja ima ceo tim koji se bavi promenom pola, urohirurga, endokrinologa, psihijatra, psihologa pa i plasticnog hirurga. Prof. Sava Perovic je pionir u nasoj zemlji, a i hirurg urolog je tu najbitniji jer je to ipak najdelikatniji deo posla, sto se plastike grudi tice, mislim da je to rutinska svar kao i ugradnja silikona, ali je potrebna konsultacije sa endokrinologom jer se dobijaju i odgovarajuci hormoni.
seadragon
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 23, 2007 11:48 pm

Post od seadragon »

Hvala na odgovoru,znam za Savu.Psihijatar je Zoran Rakic a endokrinolog Svetlana Vujovic.Zanimalo me je da li mogu da uradim operaciju grudi pre hormona, ako se drugacije podvede. Mislim da je i koza pre rastegljivija i ne bih imao problema sa bubuljicama i dlakama. :-?
Dragana Petrovic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 08, 2006 11:44 pm

Post od Dragana Petrovic »

Mislim. da. To je kao klasicno smanjenje grudi, sto je komplikovanije operacija od uvecanja, to sigurno znate. A zasto ne sve kompletno, timski, tako su i rezultati bolji?
Odgovori