Revizija punjenja zuba, molim vas!?

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
scena79
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Okt 22, 2007 11:25 am

Revizija punjenja zuba, molim vas!?

Post od scena79 »

:cry:
molim vas! da mi neko kaze (sto prije) da li je normalno da....
lijecila sam prije 7 godina jedinicu, upalni proces, tada je izvadjen zivac i lijecen zub...
prosle nedelje su se javili jaki bolovi u istom, otisla sam kod zubara, rekao mi je da moramo raditi reviziju punjenja, i ok, kanal je otvoren siren raznim iglicama, ja sam pod antibioticima, medjutim bol nije prestao, i dalje je prisutan, intezitet je konstantan, poludecu!
da li je to normalno ili je u pitanju neka komplikacija?
vec 4 dana tako...
Milka R
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 27, 2007 2:38 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Milka R »

Jel radjen RO snimak?
scena79
Novi član
Novi član

Post od scena79 »

radjen je snimak, na njemu je sve ok, sasvim, nema nikakvih "tamnih mrlja" dok vec na zubu pored, dvojka, postoji zatamnjenje, ali ja toliko jasno mogu da lociram bol, da me cak i pri najmanjem dodiru cetkicom boli jedinica,
moja zubarka kaze da je snimak sluzi za samo djelicmicno uspostavljanje dijagnoze, dok osjecaj pacijenta je najvalidniji
Milka R
Aktivan član
Aktivan član

Post od Milka R »

Jel postoji zatamnjenje na zubu ili pored zuba?Izvini sto te stalno nesto pitam ali sumnjam na cistu .
scena79
Novi član
Novi član

Post od scena79 »

nije problem...
zatamnjenje je iznad korijena zuba na dvojci, koja je pored "bolesne" jedinice koja se trenutno lijeci, interesantno na snimku je ta jedinica potpuno ok boje kao i povrsina iznad korijena!
Milka R
Aktivan član
Aktivan član

Post od Milka R »

Pa to je cista na dvojci!Jel oivicena?Od toga moze da te boli jedinica.Potrazi ti misljenje i drugog stomatologa.Pozdrav!
Odgovori