Naime, sada sam u 13 NG i nazalost trudnoca je pracena raznim komplikacijama (krvarenje, kontrakcije), ali ono sto me trenutno okupira je sledece: Prosle nedelje moj ginekolog je utvrdio da imam bradavicaste izrastaje u genitalnom predelu i posumnjao na kondilome. Rekao je ohrabrujuce sto stagniraju tj. sto je primetio samo dva, jer u trudnoci je cesto mnozenje kondiloma. Nakon toga je trazio da uradim TORCH test. Rezultati istog su dobri, kaze on, i nema razloga za brigu. Medjutim, ono sto mene zabrinjava je sto nikada nisam cula da se nekome ko (mozda) ima kondilome radi taj test, npr. moja prijateljica mi je pominjala kolposkopiju... Pitala sam ga da li on iz rezultata tog testa moze da potvrdi da to nisu kondilomi i on mi je to potvrdio.
Moji strahovi poticu odatle sto sam u medjuvremenu citala o opasnostima koje mogu da prouzrokuju kondilomi u trudnoci, pa sam eventualno htela second opinion, tj da li da uradim i neki drugi test.
P.S. Ovo mi je treca trudnoca i dajem sve od sebe da sve bude kako treba, prethodne dve sam prekinula (obe u 8 NG) zbog neverovatno obilnih krvarenja i hematoma koji sam imala... Imam 30 god.
Nadam se odgovoru i sa nestrpljenjem ga ocekujem. Hvala unapred