Cirkoni na zubima

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
kacica
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Sep 08, 2007 4:54 pm

Cirkoni na zubima

Post od kacica »

Stavila bih cirkoncic na jedan moj zubic. Interesuje me koliko traju posto se stave,cena... i sve vezano za njih....
:lol:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od minjab »

Ja sam stavila cirkon na trojku ,ali sve ti zavisi ,da li sama kupuješ, da li ima stomatolog koji ti stavlja a i zavisi od ordinacije do ordinacije,ali to uglavnom svi znaju da rade!Meni traje već treću godinu!
carolija
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Nov 24, 2006 12:00 am

Re: Cirkoni na zubima

Post od carolija »

kacica napisao:Stavila bih cirkoncic na jedan moj zubic. Interesuje me koliko traju posto se stave,cena... i sve vezano za njih....
evo i ja bas trenutno imam cirkoncic :D
moze da se stavi na zub s abrusenjem i bez brusenja zuba.
Bez brusenja, bude malo ispupceniji, i krace traje, a sa brusenjem bude u ravnini zuba i duze traje. Naravno varijanta sa brusenjem dovodi do toga, da kad skine se cirkon ili spadne da se mora taj defekt popraviti najcesce plombicom. Znaci narusava se kontinuitet zuba. Svakako to je sve u minimalnoj mjeri. No bez obzira ja sam sebi bez brusenja, svakako :wink:
dr stom.
LenaPetrov
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 12, 2007 4:21 pm

Post od LenaPetrov »

Da li sam ispravno razumela da se u potpuno zdravom zubu napravi supljina (ma koliko majusna bila) kako taj cirkon ne bi strcao i to mesto posle mora da se pokrije plombom? Zasto bi iko to radio na zdravom zubu?
kacica
Stalni član
Stalni  član

Post od kacica »

Hvala Vam puno,raspitacu se kod cika zubara,gde bih mogla ja da ga kupim i koliko kosta sam proces kod stomatologa? :wink:
Brusenje zuba pa stavljanje ne bih se usudila da radim,valjda zbog kasnijih mogucih intervencija :roll: ,ali onu bez definitivno bih. Znam da je u pitanju mali cirkoncic i povrsina zuba ali.....
Nego,da li nesmetano perete zube,sve imam osecaj da bi spao... Stvar navike jel da? :lol:
Pozz
oliver111
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Okt 15, 2007 6:31 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od oliver111 »

kacica napisao:Stavila bih cirkoncic na jedan moj zubic. Interesuje me koliko traju posto se stave,cena... i sve vezano za njih....
da ti je bog dao malo mozga ali samo malo ne bi stavljala svaki k... na zubima...
kacica
Stalni član
Stalni  član

Post od kacica »

oliver111,
dovrši rec (k......) do kraja pa pokaži koliko imaš (nemaš) kulture,a moj mozak ostavi na miru.
Ne tražim komentare onih poput tebe. Niti mi je namera da se prepucavam sa nekima poput tebe. Imam pametnija posla
Imam ja itekako mozga,sto pokazuju moja dela.Idi malo preko pa ćeš videti sta je imati ili nemati mozga.
A prostora na ovome forumu daj onima koji žele da se dopisuju na ovu temu
Odgovori