most
most
U gornjoj vilici mi nedostaju desna cetvorka i sestica. Vec ste mi preporucili za cetvorku krilni most (kaceci na peticu), a ja se pitam da li je moguce izvesti isto to i sa sesticom (da se kaci na sedmicu)? Ili mozda neka druga varijanta (objedinjena) ali da ne diram trojku? Hvala
tesko je reci na nevidjeno, jer zavisi kakvi su zubi tj. ta 'cetvorka i sedmica', sve to ce vam najbolje reci vas stomatolog.
No u principu moze most da 7ica i 5ica budu nosaci, a 6ica i 4orka clanovi, zbog stabilnosti dakle da to bude jedan bocni most u bloku.
Sa trojkom bi bilo stabilnije u pogledu te 4orke, no moze i bez toga da se brusi trojka. U vashem slucaju pravilo je da zub iza moze da nosi zub ispred .
No u principu moze most da 7ica i 5ica budu nosaci, a 6ica i 4orka clanovi, zbog stabilnosti dakle da to bude jedan bocni most u bloku.
Sa trojkom bi bilo stabilnije u pogledu te 4orke, no moze i bez toga da se brusi trojka. U vashem slucaju pravilo je da zub iza moze da nosi zub ispred .
dr stom.
Meni nedostaju cetvorka i petica gore levo, napavljena mi je proteza, tako sto su izbrusene 3. i 6. ( trojka se bila prilicno zarotirala, usled nedostatka susednog zuba, a bila je i plombirana, kao i sestica, tako da se nisam mnogo razmisljala) na njih nabacena i zacementirana proteza, da kucnem u drvo ovo funkcionise vec desetak godina, zubi su lepo uradjeni, tako da nemam problema, ni sa zvakanjem ni sa higijenom, a imam i lepsi osmeh.