most

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
vljn
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 29, 2007 9:45 am

most

Post od vljn »

U gornjoj vilici mi nedostaju desna cetvorka i sestica. Vec ste mi preporucili za cetvorku krilni most (kaceci na peticu), a ja se pitam da li je moguce izvesti isto to i sa sesticom (da se kaci na sedmicu)? Ili mozda neka druga varijanta (objedinjena) ali da ne diram trojku? Hvala
carolija
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Nov 24, 2006 12:00 am

Post od carolija »

tesko je reci na nevidjeno, jer zavisi kakvi su zubi tj. ta 'cetvorka i sedmica', sve to ce vam najbolje reci vas stomatolog.
No u principu moze most da 7ica i 5ica budu nosaci, a 6ica i 4orka clanovi, zbog stabilnosti dakle da to bude jedan bocni most u bloku.
Sa trojkom bi bilo stabilnije u pogledu te 4orke, no moze i bez toga da se brusi trojka. U vashem slucaju pravilo je da zub iza moze da nosi zub ispred .
dr stom.
Padmé
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 08, 2007 9:17 am

Post od Padmé »

Meni nedostaju cetvorka i petica gore levo, napavljena mi je proteza, tako sto su izbrusene 3. i 6. ( trojka se bila prilicno zarotirala, usled nedostatka susednog zuba, a bila je i plombirana, kao i sestica, tako da se nisam mnogo razmisljala) na njih nabacena i zacementirana proteza, da kucnem u drvo ovo funkcionise vec desetak godina, zubi su lepo uradjeni, tako da nemam problema, ni sa zvakanjem ni sa higijenom, a imam i lepsi osmeh. :D
Odgovori