postovani potrebna mi je pomoc.Poslednjih sest meseci su mi ustanovljena povisena Anti Tg i Anti TPO/
ATG-AT prvo 333,zatim 605,i nakon sest meseci 785 dozvoljeno 0-25
AMC-AT(TPO)prvo105,zatim 135,i najzad 243 dozvoljeno 0-10
Na pregledima kod endokrinologa iskljucena sumnja na subklinicku hipotireozu,zato sto su T3,T4 i TSH i posle tri kontrole uredu.Terapija mi je vec sest meseci bila :
dupla doza selena i aspirin,da bi se sada smanjila doza selena na dozvoljenu dozu za zdravu osobu.Napominjem da nemam nikakvih smetnji,vec je to ustanovljeno zato sto vec 5 godina pokusavam da ostanem u drugom stanju.
Interesuje me na koji nacin mogu da smanjim ova anti-tela i da li neko zna da li ona mogu biti problem za trudnocu.Unapred zahvalna
Anti Tg i Anti TPO
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Skoro slicna stvar sa rezultatima je i kod mene i meni je dijagnoza: latentni Hashimoto (pretpostavljam da je i kod tebe rec o tome), jer su i meni hormoni ok, ali ova antitela su mi povisena.
Ne postoji terapija za njihovo snizavanje, jedino sto vise odmora, sto manje stresa i sto vise lepih trenutaka i srece - ja sam ih tako upola smanjila!!
Meni su bila 600 i 300, a sada su 300 i 112.
I da, to moze biti problem za trudnocu, mada neke zene prolaze i bez problema mogu i da zatrudne i da je iznesu do kraja.
Pozz i sve najbolje, majja
Ne postoji terapija za njihovo snizavanje, jedino sto vise odmora, sto manje stresa i sto vise lepih trenutaka i srece - ja sam ih tako upola smanjila!!

Meni su bila 600 i 300, a sada su 300 i 112.

I da, to moze biti problem za trudnocu, mada neke zene prolaze i bez problema mogu i da zatrudne i da je iznesu do kraja.
Pozz i sve najbolje, majja

-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kada sam otkrila to, bio je kraj novembra 2006.
Poslednji rezultati su mi od pocetka septembra 2007.
A u medjuvremenu nisam ni radila analize.
Sebi moras biti prioritet, iskljuci se koliko god mozes od svega sto te cini nervoznom i napetom i misli samo na sebe, radi stvari koje te cine srecnom.
Znam da zvuci kao naucna fantastika, ali moras zbog svog zdravlja!!
Sve najbolje, majja
Poslednji rezultati su mi od pocetka septembra 2007.
A u medjuvremenu nisam ni radila analize.
Sebi moras biti prioritet, iskljuci se koliko god mozes od svega sto te cini nervoznom i napetom i misli samo na sebe, radi stvari koje te cine srecnom.
Znam da zvuci kao naucna fantastika, ali moras zbog svog zdravlja!!
Sve najbolje, majja