Anti Tg i Anti TPO

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
zekati
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 12, 2006 11:24 pm

Anti Tg i Anti TPO

Post od zekati »

postovani potrebna mi je pomoc.Poslednjih sest meseci su mi ustanovljena povisena Anti Tg i Anti TPO/
ATG-AT prvo 333,zatim 605,i nakon sest meseci 785 dozvoljeno 0-25
AMC-AT(TPO)prvo105,zatim 135,i najzad 243 dozvoljeno 0-10
Na pregledima kod endokrinologa iskljucena sumnja na subklinicku hipotireozu,zato sto su T3,T4 i TSH i posle tri kontrole uredu.Terapija mi je vec sest meseci bila :
dupla doza selena i aspirin,da bi se sada smanjila doza selena na dozvoljenu dozu za zdravu osobu.Napominjem da nemam nikakvih smetnji,vec je to ustanovljeno zato sto vec 5 godina pokusavam da ostanem u drugom stanju.
Interesuje me na koji nacin mogu da smanjim ova anti-tela i da li neko zna da li ona mogu biti problem za trudnocu.Unapred zahvalna
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Skoro slicna stvar sa rezultatima je i kod mene i meni je dijagnoza: latentni Hashimoto (pretpostavljam da je i kod tebe rec o tome), jer su i meni hormoni ok, ali ova antitela su mi povisena.

Ne postoji terapija za njihovo snizavanje, jedino sto vise odmora, sto manje stresa i sto vise lepih trenutaka i srece - ja sam ih tako upola smanjila!! :wink:

Meni su bila 600 i 300, a sada su 300 i 112. :wink:

I da, to moze biti problem za trudnocu, mada neke zene prolaze i bez problema mogu i da zatrudne i da je iznesu do kraja.

Pozz i sve najbolje, majja :wink:
zekati
Novi član
Novi član

Post od zekati »

Hvala najlepse na odgovoru,samo mi molim te reci koje ti je vreme trebalo da se antitela smanje.Pozz :wink:
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Kada sam otkrila to, bio je kraj novembra 2006.

Poslednji rezultati su mi od pocetka septembra 2007.

A u medjuvremenu nisam ni radila analize.

Sebi moras biti prioritet, iskljuci se koliko god mozes od svega sto te cini nervoznom i napetom i misli samo na sebe, radi stvari koje te cine srecnom.
Znam da zvuci kao naucna fantastika, ali moras zbog svog zdravlja!!

Sve najbolje, majja :wink:
zekati
Novi član
Novi član

Post od zekati »

Hvala Majjo malo si me primirila
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Nema na cemu (necu da kazem i drugi put- bolje da ga nema :lol: ).

Samo zapamti: TI, TI, TI, TI I OPET TI, pa onda sve ostalo!!!

Pozz, majja :wink:
Odgovori