Diane 35
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jun 23, 2004 2:00 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
posto odgovor od odktora neces dobiti uskoro(kao i ja!) ja cu ti reci kako je meni moj doktor rekao! Moze da se spoje dve kutije i da se "sredi" da izostane menstruacija.meni je to bilo potrebno na 2 meseca jer sam u tom periodu imala svadbu pa bracno putovanje tako da mi je sve bilo vezano a nisam htela uzivanje da pokvarim ciklusom! kad sam zavrsila prvu kutiju samo sam nastavila da pijem sledecu do god se nisam vratila sa mora i nije bilo nikakvih problema! Taj dan kad dodjes sa mora prestani da pijes tablete i dobices za koji dan.Mozda ce ti se malo isporemetiti standardni datumi ciklusa ali nemoj da brines,to je sve normalno! Uzivaj na moru i vodi racuna da kad prestanes da pijes tablete tada je najveca mogucnost da dodje do trudnoce! srecno!
-
- Saradnik
- Pridružio se: Pet Jun 18, 2004 2:00 am
Doktor se javlja, odgovor koji je dat je tacan, tj. spajanjem bilo kojih kontraceptiva ne dobija se menstrualno krvarenje. Savetovala bih da se napravi kontrola i revizija koriscenja Diane 35, ukoliko se duze vremena upotrebljava, te vam savetujem obaveznu kontrolu kod svog ginekologa, nakon mora.
Prim. dr Lj.Presetnik
Prim. dr Lj.Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Okt 11, 2004 11:51 pm
postovanje,
imam jedno pitanje: ja sam pila "logest" vec 8 meseci i sada sam prstala, ali nisam zavrsila celu kutiju, tako da sam dobila (jako bolnu)menstruaciju dve nedelje ranije. samo sam htela da pitam da li je to opasno (da li sam nesto mnogo poremetila hormone) i da li treba da se obratim ginekologu i da li moze da bude nekih posledica?
hvala.
imam jedno pitanje: ja sam pila "logest" vec 8 meseci i sada sam prstala, ali nisam zavrsila celu kutiju, tako da sam dobila (jako bolnu)menstruaciju dve nedelje ranije. samo sam htela da pitam da li je to opasno (da li sam nesto mnogo poremetila hormone) i da li treba da se obratim ginekologu i da li moze da bude nekih posledica?
hvala.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Okt 07, 2004 1:07 pm
Iskreno rečeno ja sam imala problem sa spajanjem 2 kut Dijane!!! Iako sam pre toga jako dobro prihvatala ove pilule kada sam spojila 2 kut. počela sam pomalo da krvarim svakodnevno i dobila sam menstruaciju 7 dana ranije - pre nego što sam uspela da završim drugu kutiju. A sve je bilo u dogovoru sa ginekologom!!! 

Bila sam kod ginekologa,na ultrazvuku,i doktorka mi je rekla da imam mikrocisticna oba jajnika,pri tom mi mnogo opada kosa i masti se lice. Uputila me je da proverim polne hormone(sto cu uraditi sutra) i rekla da cu najverovatnije poceti da pijem Diane35. Koliko su problem mikrocisticni jajnici,i koliko je pametno piti Dijanu za ove probleme?
@ameli:
Nisam sigurna koliko je opasno, ali kada prestajes sa pilulama moras zavrsiti - popiti celu kutiju, bas zbog hormonskog balansa. Mislim da bi se ipak trebala posavetovati sa ginekologom.
@mary:
I meni se nesto slicno desilo, (ja koristim Mercilon), ali sam u ciklusu pre toga u prvoj nedelji zaboravila pilulu, pa popila Postinor, sto je verovatno doprinelo tome jer sam time poremetila ciklus. Sta je tvoj ginekolog rekao na to?
@sloncici:
Koliko ja znam, hormonska kontracepcija je cesta terapija za ciste na jajnicima, jer kada je koristis, jajnici miruju, a samim tim i ciste. Ne znam za Diane ali moja drugarica odskoro koristi Logest, i kada je ginekolog ustanovio da ima jedan policistican jajnik rekla joj je da svakako nastavi sa pilulama, cak iako nema decka (odnose).
Nisam doktor, ali bar da vam mogu reci ono sto ja znam.
Nisam sigurna koliko je opasno, ali kada prestajes sa pilulama moras zavrsiti - popiti celu kutiju, bas zbog hormonskog balansa. Mislim da bi se ipak trebala posavetovati sa ginekologom.
@mary:
I meni se nesto slicno desilo, (ja koristim Mercilon), ali sam u ciklusu pre toga u prvoj nedelji zaboravila pilulu, pa popila Postinor, sto je verovatno doprinelo tome jer sam time poremetila ciklus. Sta je tvoj ginekolog rekao na to?
@sloncici:
Koliko ja znam, hormonska kontracepcija je cesta terapija za ciste na jajnicima, jer kada je koristis, jajnici miruju, a samim tim i ciste. Ne znam za Diane ali moja drugarica odskoro koristi Logest, i kada je ginekolog ustanovio da ima jedan policistican jajnik rekla joj je da svakako nastavi sa pilulama, cak iako nema decka (odnose).
Nisam doktor, ali bar da vam mogu reci ono sto ja znam.