NOVORAPID I LEVEMIR

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
dr.Vesa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 10, 2006 4:26 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

NOVORAPID I LEVEMIR

Post od dr.Vesa »

Ako neko od endokrinologa cita ovo voleo bih da mi odgovori.
Zanima me takodje da li je neko na terapiji ovim analozima insulina i kakva su mu iskustva.Kome da se obratim od endokrinologa ko ce uspesno da mi sprovede ovu terapiju,jer sam vec bio kod jedne doktorke koja je cak i asistent na fakultetu,ali nakon uvodjenja glikemije koje su prethodno bile odlicno regulisane(HbA1c-6,1) nisu padale ispod 15 mmol/L!!!
Kada sam joj to rekao ona je delovala prilicno nezainteresovano i sticem utisak da je takva i prema drugim pacijentima.Nebitno...
Razumem da je nekad potrebno da se organizam mozda i navikne na novi insulin ali ja sam ta 2-3 dana,posle kojih sam se vratio na prethodnu terapiju,bio prakticno kao da ne primam insulin.
Rekla je da samo zamenim Actrapid sa Novorapidom,a Insulatard sa Levemirom,a da doze budu iste kao kod ova dva koja sam uzimao kada sam i dosao kod nje.Dakle Novorapid za dorucak,rucak i veceru,a Levemir za uzinu u 22 h.
Da li znate kome da se obratim jer bez obzira na lose iskustvo smatram da je ovo dobra terapija i da ce mi ako bude dobro sprovedena pomoci puno jer je naprednija u osnosu na ovu koju primam...
Hvala!
Odgovori