Milica, 17, nikada do sada trudna, pre oko godinu dana sam bila 2 meseca na logestu, pa prestala jer mi hormonske pilule uzrokuju jake glavobolje. Imam redovne seksualne odnose, nedavno sam radila bris i papa, sve ok. Neredovni ciklusi, uvek koristim kondom, i apstiniram od 10. do 20. dana ciklusa za svaki slucaj. Nasli su mi nabubrelo zuto telo sa desne strane u julu, koje se sasvim povuklo nakon izvesnog vremena, uz antibiotike.
Naime, mestruacije mi uglavnom dolaze izmedju 30 i 38 dana. Danas je 41. dan. Juce sam radila babyrapid jutarnjim urinom (mada sam spavala samo 4-5 sati), negativan. Ako uspem da odem sutra do lekara, uspela sam, ali u svakom slucaju zelim ovde da cujem necije misljenje (da se malo smirim). Ono sto je jedino cudno, je sto sam od 24. do 29. dana imala sekret braon boje (koji mi se javlja dan pred menstruaciju), medjutim, sve je ostalo na tom sekretu tih pet dana. A 34. dana ciklusa sam bila na kontroli na ultra-zvuku, zbot tog tela kojeg sam imala, i nista nije nadjeno, a doktorka mi je rekla da treba uskoro da dobijem jer mi je endometrijum 4,7. Sada stvarno ne znam sta da mislim, mnogo sam uplasena. Da li je moguce da mi je ciklus preskocio menstruaciju ili tako nesto, zato sto mi se trenutno sekret cini kao plodnim danima ciklusa, sasvim normalan...?
Sta da radim? Da ponovim test za svaki slucaj?
Pitanje za bilo koga sa iskustvom (izostanak menstruacije)
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 6:50 pm
na par mesta sam pročitala da baby rapid ponekad zakaže i da je devojci u šestoj nedelji trudnoće pokazao negativan rezultat...
uradiš analizu beta hcg iz krvi, ja upravo krećem u laboratoriju.
zvala sam ih i rekli su mi da je rezultat sto procentno tačan...
sve drugo je može biti ne mora da znači...
meni je izostala menstruacija na logestu, zato i jesam u frci
uradiš analizu beta hcg iz krvi, ja upravo krećem u laboratoriju.
zvala sam ih i rekli su mi da je rezultat sto procentno tačan...
sve drugo je može biti ne mora da znači...
meni je izostala menstruacija na logestu, zato i jesam u frci
-
- Novi član
-
- Novi član
Ok, bila sam kod svog lekara justros, i uradila sam beta hcg iz krvi- jedino sto pise od brojki na nalazu jeste 0,20 ispod kategorije ,,bioloska faza-nepoznata' a ostalo su referentne vredosti
To znaci da nisam trudna, zar ne
A prepisala mi je pilule da uzimam ako se pojave odgovarajuci rezultati, (kao sto jesu) tako da se nadam da ce biti sve ok.

I ja imam slican problem. Kazem "slican", zato sto ne sumnjam na trudnocu. Nisam imala menstruaciju od juna mjeseca. Imam 31 godinu, nisam radjala. Do prije godinu i po dana imala sam redovne menstruacije, onda jednom u dva mjeseca, i tako dalje... osjecam se dobro, nisam malokrvna. Nisam nikada koristila kontraceptivne pilule niti hormonalnu terapiju (bilo kakvu). Radila sam ultrazvuk, sve je cisto, bez oboljenja.
Pamet zene se mjeri onim sto ne kaze.
[quote="dannina"]Ako niste trudni,a imate 31 godinu,svakako bi trebalo da proverite zasto vam je izostala menstruacija,bez obzira sto se osecate dobro.Nista nije bez uzroka.Ne bih da vas plasim,samo da posavetujem...
U pravu ste. A mozda je i od stresa. Tijelo na taj nacin reaguje ako nije spremno za trudnocu.
U pravu ste. A mozda je i od stresa. Tijelo na taj nacin reaguje ako nije spremno za trudnocu.
Pamet zene se mjeri onim sto ne kaze.