Cista ili venski sinus?-dr.Obgyn ili dr. Pedja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
jelence
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Okt 24, 2006 7:41 pm

Cista ili venski sinus?-dr.Obgyn ili dr. Pedja

Post od jelence »

Dakle na jucerasnjem UZ mi je konstatovana na posteljici nesto,dr-ka koja me gledala kaze da ne zna jos sta je,da li je cista ili venski sinus,ali da u sredu idem u bolnicu na ispitivanje.
"Uz gornji pol posteljice vidljivo anehogeno polje(cista ili venski sinus)promera oko 39x15mmnepravilnog oblika.Na donjem delu ovog anehogenog polja vidljivo razdvajanje membrana."
Sada sam u 15-oj nedelji trudnoce ostvarene ICSI metodom i do sad je sve bilo ok i dalje je hvala Bogu beba dobro sve ostalo u redu,ali zar mora ovo da mi kvari....
Od terapije uzimam dabroston(sinteticki progesteron) 3x1,radila sam briseve na rubeleu i toxoplazmozu i svi su negativni.Rezultati krvi dobri ne ukazuju na neku infekciju,na internetu ne mogu da pronadjem sta je to i koliko je rizicno ili ne.
Ova moja dr-ka kaze da nije preteci pobacaj i sve mere bebe su super za ovaj period.
Molim nase drage doktore malo vise o tome sa strucnog stanovista,jer mi je trudnoca do sad hvala Bogu bila super.
Veliki pozdrav za oboje
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od obgyn »

Draga Jelence,

Najvjerovatnije je venski sinus posteljice...ukoliko se Vi i beba dobro osjecate, nema razloga za nikakvu brigu.
Uzivajte.
Pozdrav,
ObGyn
jelence
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Okt 24, 2006 7:41 pm

Post od jelence »

Hvala najlepse na brzom odgovoru i na tome sto uspete uvek da me rasteretite Vasim odgovorom.
Pozdrav,
Jelence
Odgovori