prolaktin
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Apr 01, 2005 9:09 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
prolaktin
Pre otprilike tri godine,nekoliko dana pred menstruaciju imala sam jake napade topline pracene vrtoglavicama,znojenje ruku i jaku mucninu.Tegobe su se ponavljale pred svaki ciklus nekih godinu dana uzastopno,tako da me je moj ginekolog uputio na analizu hormona.Rezultati su pokazali da mi je hormon prolaktin trostruko povecan,pa su me uputili na endokrinolosku kliniku na ispitivanje.Tamo sam provela mesec dana i otpustena kuci bez dijagnoze.Naime,prolaktin,kada je u nekoj hiper fazi,"imitira" trudnocu,tj.menstruacija izostaje,a ja sam bas suprotno,imala jako obilna krvarenja da sam za protekle dve godine bila cak 7 puta u bolnici zbog odliva.U medjuvremenu pila sam logest tablete i dok ih koristim sve je u redu,a cim prestanem sve se vraca na staro.Inace,imam 28 godina i majka sam dvoje dece.Zanima me da li je moguce da je povisen prolaktin posledica stresa i molim za savet kako se leciti dalje.Unapred HVALA
Prolaktin je izmedju ostalog i hormon stresa, tako a setres svakako utice na njegovu povecanu proizvodnju.
Jesu li ti na radili magnetnu rezonancu ili skener glave?
Je l' iskljucena mogucnost postojanja tumora hipofice?
To je prv stvar koja se ispituj ekod povecanog prolaktina, ako nije trudnoca u pitanju.
Jesu li ti na radili magnetnu rezonancu ili skener glave?
Je l' iskljucena mogucnost postojanja tumora hipofice?
To je prv stvar koja se ispituj ekod povecanog prolaktina, ako nije trudnoca u pitanju.