Coxsackie

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Ljupka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 09, 2007 1:29 pm

Coxsackie

Post od Ljupka »

Pozdrav svima, ja sam nova na ovom forumu i imam neka pitanja.Imam cerku od 15 godina, pronadjen joj je virus coxsackie i adeno virus. Virusi su nam nepoznati, molim objasnjenje o njima kako leciti i postupati sa detetom. Nalazi su sledeci:Virusologija: Adeno, u sreumu je dokazano prisustvo antitela klase IgA, u titru 12 U/ml, u serumu je dokazano prisustvo antitela klase IgG, u titru 90 U/ml.
Virusologija: Coxcakie, u serumu je dokazano prisustvo antitela klase IgM, u titru 40 U/ml, u serumu je dokazano prisustvo antitela klase IgG, u titru 200 U/ml. Nadam se da sam dobro prepisala laboratorijske nalaze i da ce mi neko pomoci da shvatim prirodu bolesti, Hvala.
Jasna60
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 23, 2006 12:07 am

Post od Jasna60 »

I ja sam na ovaj forum stigla zbog cerke. Ima 16 godina i prosle godine je bila pozitivna na koksaki.

Verujem da ce vam doktor ove objasniti sve, ali ukratko dok cekate, par stvari.

Ne znam odakle ste, nas je doktorica odmah uputila u Deciju polikliniku u Novom Sadu. Uglavnom, tamo su preporucili mirovanje. Radjen joj je ultrazvuk srca, Holter, test opterecenja i iako su aritmije i dalje prisutne, doktori kazu da nisu opasne i da vodi sasvim normalan zivot.

Ja je usput kljukam vitaminima, vocem i jacom hranom, posto ima i jakonizak pritisak. Svakih par meseci idemo na kontrole, sada u novembru joj je ponovo zakazan Holter.

Pozdrav, cujemo se.
Ljupka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 09, 2007 1:29 pm

Post od Ljupka »

Hvala ti Jasna60 na odgovoru, mi tek počinjemo sa lečenjem, takođe smo upućeni u Novi Sad na Dečiju polikliniku. Inače smo iz Kule, i nama su preporučili što više vitamina i jaču hranu. U petak 12.10. počinjemo sa ispitivanjima.

Pozdrav Jasni i svim ostalim članovima.
Jasna60
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 23, 2006 12:07 am

Post od Jasna60 »

Drzim palceve da sve bude u redu.

Doktori su jako prijatni i sve ce objasniti.

Javi kako je proslo.
Odgovori