Pozdrav svima, ja sam nova na ovom forumu i imam neka pitanja.Imam cerku od 15 godina, pronadjen joj je virus coxsackie i adeno virus. Virusi su nam nepoznati, molim objasnjenje o njima kako leciti i postupati sa detetom. Nalazi su sledeci:Virusologija: Adeno, u sreumu je dokazano prisustvo antitela klase IgA, u titru 12 U/ml, u serumu je dokazano prisustvo antitela klase IgG, u titru 90 U/ml.
Virusologija: Coxcakie, u serumu je dokazano prisustvo antitela klase IgM, u titru 40 U/ml, u serumu je dokazano prisustvo antitela klase IgG, u titru 200 U/ml. Nadam se da sam dobro prepisala laboratorijske nalaze i da ce mi neko pomoci da shvatim prirodu bolesti, Hvala.
Coxsackie
I ja sam na ovaj forum stigla zbog cerke. Ima 16 godina i prosle godine je bila pozitivna na koksaki.
Verujem da ce vam doktor ove objasniti sve, ali ukratko dok cekate, par stvari.
Ne znam odakle ste, nas je doktorica odmah uputila u Deciju polikliniku u Novom Sadu. Uglavnom, tamo su preporucili mirovanje. Radjen joj je ultrazvuk srca, Holter, test opterecenja i iako su aritmije i dalje prisutne, doktori kazu da nisu opasne i da vodi sasvim normalan zivot.
Ja je usput kljukam vitaminima, vocem i jacom hranom, posto ima i jakonizak pritisak. Svakih par meseci idemo na kontrole, sada u novembru joj je ponovo zakazan Holter.
Pozdrav, cujemo se.
Verujem da ce vam doktor ove objasniti sve, ali ukratko dok cekate, par stvari.
Ne znam odakle ste, nas je doktorica odmah uputila u Deciju polikliniku u Novom Sadu. Uglavnom, tamo su preporucili mirovanje. Radjen joj je ultrazvuk srca, Holter, test opterecenja i iako su aritmije i dalje prisutne, doktori kazu da nisu opasne i da vodi sasvim normalan zivot.
Ja je usput kljukam vitaminima, vocem i jacom hranom, posto ima i jakonizak pritisak. Svakih par meseci idemo na kontrole, sada u novembru joj je ponovo zakazan Holter.
Pozdrav, cujemo se.