rascep na nepcetu
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
rascep na nepcetu
Trudna sam 26 nedelja i rekli su mi na obicnom ultrazvuku da je sve u redu, ali DA BEBA DRZI MNOGO OTVORENA USTA I DA JE MOGUCE DA IMA RASCEP NA NEPCETU (ali dr. ne moze da vidi).Od tada nisam ziva i ne znam sta da radim jer mi nije dovoljno da kaze samo ^mora da se prati^. Ako neko zna sta je to i da li se na 4D moze videti molim vas neka pise .....
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Draga Nea tzv. zečija usna "labium leporinum" se sa sigurnošću vidi ne samo sa 3-4D ultrazvukom već čak i sa običnim aparatom (veštiji ultrazvučisti) primenom tangencijalnog skena!
Promena postoji ili ne postoji, ne razumem zašto kolega ne da konkretan odgovor? Šta bi tek sa UZ pregledom ostalih organa, oni se još teže vide?
Pozdrav DrPeđaDj
Promena postoji ili ne postoji, ne razumem zašto kolega ne da konkretan odgovor? Šta bi tek sa UZ pregledom ostalih organa, oni se još teže vide?
Pozdrav DrPeđaDj
Doktore,hvala vam sto ste odvojili vremena za mene.
Sa velicinom bebe i organima je sve o.k.. Triplle screning o.k.
Dr. je cekala da vidi da li uopste zatvara usta.Ima jezik gornju i donju usnu ali na sekundu zatvori pa opet drzi dugo otvorena usta. Kaze da ne moze da vidi nepce i da li je s njim sve uredu. Zasto ,ja ne znam. Da li zbog uz koji ima ili ?. 1.10. idem na redovnu kontrolu. Moram resiti gde cu se poroditi i tamo nadalje voditi trudnocu jer ovde nisam zadavoljna iz ociglednih razloga. Kao fizioterapeut nadam se da se moja beba samo igrala ali.....???? Zaboravila sam da kazem da sam 0- a muz b+.
Sta je Quadriple screening i kad se radi?
Da li je beba sa 28-29 nedelja mozda velika za 4D i moj problem ili to nema veze?
Pozdrav i hvala!
Sa velicinom bebe i organima je sve o.k.. Triplle screning o.k.
Dr. je cekala da vidi da li uopste zatvara usta.Ima jezik gornju i donju usnu ali na sekundu zatvori pa opet drzi dugo otvorena usta. Kaze da ne moze da vidi nepce i da li je s njim sve uredu. Zasto ,ja ne znam. Da li zbog uz koji ima ili ?. 1.10. idem na redovnu kontrolu. Moram resiti gde cu se poroditi i tamo nadalje voditi trudnocu jer ovde nisam zadavoljna iz ociglednih razloga. Kao fizioterapeut nadam se da se moja beba samo igrala ali.....???? Zaboravila sam da kazem da sam 0- a muz b+.
Sta je Quadriple screening i kad se radi?
Da li je beba sa 28-29 nedelja mozda velika za 4D i moj problem ili to nema veze?
Pozdrav i hvala!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Draga Nea
ako ste uradili tripl test (a jeste) nemate razloga da radite quadriple test!
Kod quadriple testa radi se AFP, hCG ,uE3 i inhibin A izvodi se u drugom trimestru.
Možete uraditi 3-4D ultrazvuk, starost trudnoće nije ograničena za pregled, možda pri kraju trudnoće kada se uobičajno smanjuje količina plodove vode za surface mod.
Predpostavljam da ste kontrolisali antitela krvi zbog RhD neg krvne grupe?
Pozdrav DrPeđaDj
ako ste uradili tripl test (a jeste) nemate razloga da radite quadriple test!
Kod quadriple testa radi se AFP, hCG ,uE3 i inhibin A izvodi se u drugom trimestru.
Možete uraditi 3-4D ultrazvuk, starost trudnoće nije ograničena za pregled, možda pri kraju trudnoće kada se uobičajno smanjuje količina plodove vode za surface mod.
Predpostavljam da ste kontrolisali antitela krvi zbog RhD neg krvne grupe?
Pozdrav DrPeđaDj
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Okt 09, 2007 6:27 pm
ja sam se porodila pre 2 meseca i moja se beba rodila sa rascepom usne,ni na jednom kontrolnom pregledu mi nisu rekli,naravno bio je to veliki sok za mene,ali sve se da resiti,mi smo bili na operaciji kada je beba napunila mesec dana i sada je sve u redu,cak se nista ni ne poznaje,u bolnici sam videla puno dece sa raznim rascepima,pa tako i sa rescepom nepca,znam da je tesko,ali samo ti mogu reci da ne brines mnogo,samo ako je bebi sve ostalo u redu,operacija nepca traje oko 40min i radi se koliko sam ja obavestena odprilike kada dete dobije 10kg,tako nesto
ne brini,sve se da srediti,ako te nesto interesuje pitaj slobodno,jer ja te razumem
ne brini,sve se da srediti,ako te nesto interesuje pitaj slobodno,jer ja te razumem