gino-daktanol i candida

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
emma333
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 06, 2007 3:24 pm

gino-daktanol i candida

Post od emma333 »

Pre 1,5 meseca ustanovljena mi je kandida...kao terapiju sam dobila ginodaktanol vaginalete,a decko je mazao nystatin kremu...posle toga je bilo ok kod oboje

medjutim juce i prekjuce sam primetila da mi se sekret jako pojacao,postao sirast i javio mi se svrab...ovako mi je isto bilo i prosli put kad sam imala kandidu..

da li mislite da je ok da sama kupim ginodaktanol i opet ga koristim?

hvala na odgovoru
emma333
Novi član
Novi član

nastavak

Post od emma333 »

evo ovde sam procitala da je to ok,ali bih ipak volela da cujem i misljenje nekog lekara na forumu ili nekoga ko je imao isti problem:

"prvu infekciju je općenito potrebno liječiti u suradnji s obiteljskim liječnikom ili ginekologom, a kod ponovne infekcije, ako se nedvojbeno po izgledu iscjetka radi o ovoj upali žena može sama kupiti lokalne antimikotike u ljekarni. Ako sedmodnevna terapija ne urodi plodom potrebno je javiti se liječniku kako bi se otkrio razlog te eventualno neko drugo stanje koje imitira sliku gljivične infekcije."
emma333
Novi član
Novi član

Post od emma333 »

pa ljudi pomozite...stvarno mi je ovaj svrab i peckanje uzasno,a kod ginekologa necu moci do ponedeljka!
da li neko zna da li mogu da kupim opet ginodaktanol ili nesto drugo i to da koristim,a da ne pogorsam situaciju?
LenaPetrov
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 12, 2007 4:21 pm

Post od LenaPetrov »

Ja sam u tim situacijama koristila Canesten 1, i pomagao mi je na neko vreme. U poslednje vreme sam ga zamenila kantarionovim uljem, i cini mi se da je to bolja opcija, barem je prirodno.
dannina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dannina »

Ako ti je toliko lose,kupi Cansen vaginalete ima ih tri i ako je Candida,proci ce ocas posla,a nece ti biti nista lose,ako i nije idi kod dr posle toga...
emma333
Novi član
Novi član

Post od emma333 »

hvala! jos sam u nedelju kupila Cansen vaginalete,vec je bolje,mnogo bolje1
u svakom slucaju cu otici kod ginekologa kad ih potosim
hvala jos jednom
Odgovori