Pre 1,5 meseca ustanovljena mi je kandida...kao terapiju sam dobila ginodaktanol vaginalete,a decko je mazao nystatin kremu...posle toga je bilo ok kod oboje
medjutim juce i prekjuce sam primetila da mi se sekret jako pojacao,postao sirast i javio mi se svrab...ovako mi je isto bilo i prosli put kad sam imala kandidu..
da li mislite da je ok da sama kupim ginodaktanol i opet ga koristim?
hvala na odgovoru
gino-daktanol i candida
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
nastavak
evo ovde sam procitala da je to ok,ali bih ipak volela da cujem i misljenje nekog lekara na forumu ili nekoga ko je imao isti problem:
"prvu infekciju je općenito potrebno liječiti u suradnji s obiteljskim liječnikom ili ginekologom, a kod ponovne infekcije, ako se nedvojbeno po izgledu iscjetka radi o ovoj upali žena može sama kupiti lokalne antimikotike u ljekarni. Ako sedmodnevna terapija ne urodi plodom potrebno je javiti se liječniku kako bi se otkrio razlog te eventualno neko drugo stanje koje imitira sliku gljivične infekcije."
"prvu infekciju je općenito potrebno liječiti u suradnji s obiteljskim liječnikom ili ginekologom, a kod ponovne infekcije, ako se nedvojbeno po izgledu iscjetka radi o ovoj upali žena može sama kupiti lokalne antimikotike u ljekarni. Ako sedmodnevna terapija ne urodi plodom potrebno je javiti se liječniku kako bi se otkrio razlog te eventualno neko drugo stanje koje imitira sliku gljivične infekcije."
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Feb 12, 2007 4:21 pm