hitno pitanje

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
Ivanica1987
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 06, 2007 3:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

hitno pitanje

Post od Ivanica1987 »

Molim vas pomozite kasni mi 3 dana, a pre petnaestak dana sam imala odnose, kako mogu da prekinem nezeljenu trudnocu ako sam uopste zakacila.
ljubav
LenaPetrov
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 12, 2007 4:21 pm

Post od LenaPetrov »

Za pocetak bez panike. Prvo treba da saznas da li si uopste trudna, ili "zakacila" kako ti kazes. Mozes da uradis BabyRapid kod kuce ili da odes u laboratoriju da ti urade hcg iz krvi. U oba slucaja dobices prilicno pouzdan rezultat, u slucaju laboratorije naravno daleko pouzdaniji.
Takodje, da li je odnos bio bez zastite ili je pukao kondom? Da li inace koristis neki metod zastite?
Ivanica1987
Novi član
Novi član
Kontakt:

Post od Ivanica1987 »

Ne koristimo nikakvu zastitu zato sto smo dugo u vezi, ali me zanima ako sam "zakacila" kako da sprecim posle 15 dana. Da li ima neke tablete? HVALA
ljubav
neverending
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 23, 2005 9:20 am

Post od neverending »

Joj. Dobro, de, može svima da se desi, ali zbog čega je teško primenjivati neku kontracepciju ako znaš da ne želiš trudnoću. Nije kondom jedini način, ako misliš da ubija spontanost (što je u stabilnim vezama daleko od istine).

Za sada, test, pa nakon toga topla preporuka da posetiš nekog ginekologa i u dogovoru s njim izabereš sebi odgovarajuće kontraceptivno sredstvo.

I bez panike, možda nije baš ništa :wink:
anuska1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 02, 2006 8:55 pm

Post od anuska1 »

sada jedino ginekolog može prekinuti trudnoću...

lek postinor deluje SAMO ako se popije u roku od 72 sata nakon rizičnog odnosa...
Ivanica1987
Novi član
Novi član
Kontakt:

Post od Ivanica1987 »

A sta posle 72 sata............?
ljubav
LenaPetrov
Aktivan član
Aktivan član

Post od LenaPetrov »

Posle 72 sata nema "brzog resenja".
Trebalo bi da uradis kucni test za utvrdjivanje trudnoce, ili beta hcg iz krvi u nekoj od laboratorija, zatim da odes kod ginekologa, a on/ona te moze posavetovati o daljim koracima i dostupnim metodama ukoliko si zaista trudna. Moguce je da ti kasni zbog stresa.
U svakom slucaju, trebalo bi da posetis ginekologa, jer sve i da nisi tudna, potrebno ti je upoznavanje sa dostupnim metodama kontracepcije.
Cat
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm

Post od Cat »

Uradi test, nadam se da je lažna uzbuna i izvuci neku pouku iz svega ovoga. Možeš da budeš u vezi 100 godina, ako nisi u mogućnosti da rodiš dete treba da koristiš kontracepciju. Nemoj da se zezaš samo zato što misliš da ionako posle možeš da abortiraš.
OljaA
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 11:48 pm

Post od OljaA »

I neka se javi opet onaj doktor koji kaze da zene koje abortiraju skoro uvek imaju opravdan razlog :o :o :o
Slika
Ivanica1987
Novi član
Novi član
Kontakt:

Post od Ivanica1987 »

Hvala svima za savete danas sam uradila test i uzbuna je bila lazna, mada mi kasni 4 dana, pa sam se uplasila...... neznam kad cu da dobijem i koliko ce da kasni.
ljubav
LenaPetrov
Aktivan član
Aktivan član

Post od LenaPetrov »

Ja se, za tvoje dobro, nadam da si nesto naucila iz svega ovoga.
Drago mi je da se radi o laznoj uzbuni, ali nemoj sebi da dozvolis da sa 20 godina u vreme kada je toliko kontraceptivnih sredstava dostupno 5 dana lupas glavu da li si trudna ili ne, kada za to sada nisi spremna.
OljaA
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 11:48 pm

Post od OljaA »

Najbolje je da pocnes da odes kod lekara da se raspitas o pilulama, posto koliko sam razumela kondome ne koristite, spirala nije za zene koje nisu radjale (bar nije preporucljiva), pa mislim da ti je ovo najbolje resenje.
Slika
Odgovori