zamena aparata ili tzv zamena tj.utrapljivanje krseva

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Odgovori
bobac
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 06, 2007 9:52 pm

zamena aparata ili tzv zamena tj.utrapljivanje krseva

Post od bobac »

Alo, bre, Dijabetoloski savez Srbije!!
Este,bre, krsteni??!! Sto reklamirate tu tzv akciju Rocha kad je to cista komercijala? Vi, u stvari, pomazete Rochu da zavede apsolutni monopol na aparata. da li mislite da je to fer? Trazio sam, neki dan, u apoteci u 7.Jula, trake za Bayer aparat, imam recept. kazu: nema, dacemo Vam drugi aparat. Koji drugi? Roche!! kako cete mi dati ovde pise Bayer, imam aparat.. Nema veze, dacemo Va i to dzabe!! Zovem tamo u Medinik gde sam ranije kupovao, pitam sto nema po apotekama, kazu ima!!Ispricam sta se meni desilo, kazu znaju ali ne mogu da se s time izbore! A ja imam Bayera jos dok je bio Ames i uvek cu imati samo Bayer, dok god ga budu pravili tj.dok Roche i Apotekarska ustanova Beograd ne izbace sve druge sa trzista! A da bar daju nove aparate. Sto ne daju Compact? Nece, mnogo skup, nije za nas, mi smo seljaci..
Zar vi iz Dijabetoloskog saveza Srbije da u toj raboti ucestvujete?Ne mogu da verujem! :
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Diabeta »

Mi smo tu da ljudima damo informaciju i ne učestvujemo ni u kakvoj kampanji. Ko god sprovodi akcije vezane za život nas dijabetičara i ukoliko nam pošalje informaciju, mislim da je pravedno objaviti je.

Ovo što ste sada potegli je pitanje koje je mnogo složenije i o čemu možemo puno da razgovaramo. Monopolizam je samo jedna od stavki.
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
BoJJo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 20, 2005 1:46 pm

Post od BoJJo »

Bobac je u pravu, socijalno osiguranje tj drzava bi trebali da budu pazljivi s tim monopolisanjem trzista, jer ono sto u sustini daje novac firmama su trake a ne aparati. Aparati se na zapadu vec odavno dijele besplatno da bi se na taj nacin navukli korisnici traka, a vidim da se to desava i u Srbiji.

Svedjani su prije godinu i po izvrsili neku vrstu tendera te su izabrali, ako se ne varam, 5 aparata zasnovano na cijeni traka i samo sada finansiraju te masine.

Prljava igra industrije, ocito objasnjenje za onu moju teoriju zavjere da resenje dijabetesu postoji ali da se vise isplati cijediti novac iz trzista,
Tip 1 od sept 1990. Minimed & Humalog od feb 1998.
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

I ovde je bio isti tender i izabrano je 5 aparata, imas na sajtu koji su. Drzava finansira i AccuChek i Bayer, a Bobac kaze da je imao problema sa nabavkom za Bayer. Eto, to je ono na sta je hteo da skrene paznju. Znaci, apoteke ne drze trake za sve aparate koji su izabrani na tenderu.
BoJJo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 20, 2005 1:46 pm

Post od BoJJo »

Ili mozda zaradjuju bolje na AccuCheck proizvodima.. ;)
Tip 1 od sept 1990. Minimed & Humalog od feb 1998.
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Cena koju fond plaća je ista za sve trake koje su prošle na tenderu. E, sad, stvar je u tome koja je kompanija sposobnija i kako pokriva tržište, kakvi su uslovi i sl. Ma, kompleksna je to rabota :wink:
bobac
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 06, 2007 9:52 pm

Re: zamena aparata ili tzv zamena tj.utrapljivanje krseva

Post od bobac »

Dakle, opet na istu temu: utrapljivanje krseva. Svi kojima nije jasno neka ponovo procitaju sta sam napisao onda kad sam temu naceo. A onom sto mi drzi lekciju, kao, to je sposobnost kompanije, ma daj! Kakva bre sposobnost??Savez mora da prepozna pravi interes dijabeticara a to sigurno nije da "sjasi Kurta da uzjasi Murta".Ili ako im je interes dijabeticara u pitanju sto ne daju svoj najbolji aparat COMPACT?
dakle, Dijabetoloski, batali rabotu i ne duvaj im u tikvu!!
bobac napisao:Alo, bre, Dijabetoloski savez Srbije!!
Este,bre, krsteni??!! Sto reklamirate tu tzv akciju Rocha kad je to cista komercijala? Vi, u stvari, pomazete Rochu da zavede apsolutni monopol na aparata. da li mislite da je to fer? Trazio sam, neki dan, u apoteci u 7.Jula, trake za Bayer aparat, imam recept. kazu: nema, dacemo Vam drugi aparat. Koji drugi? Roche!! kako cete mi dati ovde pise Bayer, imam aparat.. Nema veze, dacemo Va i to dzabe!! Zovem tamo u Medinik gde sam ranije kupovao, pitam sto nema po apotekama, kazu ima!!Ispricam sta se meni desilo, kazu znaju ali ne mogu da se s time izbore! A ja imam Bayera jos dok je bio Ames i uvek cu imati samo Bayer, dok god ga budu pravili tj.dok Roche i Apotekarska ustanova Beograd ne izbace sve druge sa trzista! A da bar daju nove aparate. Sto ne daju Compact? Nece, mnogo skup, nije za nas, mi smo seljaci..
Zar vi iz Dijabetoloskog saveza Srbije da u toj raboti ucestvujete?Ne mogu da verujem! :
misur
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 07, 2007 9:23 pm

Post od misur »

Bobac, a sto mislis da je Bayer bolji? Pitam za savet, posto nemam iskustva.

Inace, Bayer je hvaljen i u nekim knjigama kojima veoma verujem.
Zemunac
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jun 15, 2007 11:33 am

aparati,trake

Post od Zemunac »

Diabeta napisao:Cena koju fond plaća je ista za sve trake koje su prošle na tenderu. E, sad, stvar je u tome koja je kompanija sposobnija i kako pokriva tržište, kakvi su uslovi i sl. Ma, kompleksna je to rabota :wink:
eto opet ja,

Fund treba da diktira cene proizvođačima i ponuđačima. Jedinstvena, fiksna cena za sve aparate i sve testne listiće. Nije važno ko je proizvođač i koji model se nudi. Ako postoji volja i interes i čvrst stav od strane fonda, brzo ce se dogovoriti. Ne vidim kakve veze ima fond sa tim koji i ciji ce se aparati nuditi na tržištu. Tender ?! Čista glupost ili nečiji interes?

Ako je Slovenija to mogla da uradi, može i Srbija.
Slovenački fond priznaje za aparat 70,31 € a za testni listić 0,61 €/kom.
To važi za sve. Nije važno ko ga plaća. Fond ili fizičko lice.

Lep pozdrav

P.S. Uzgred mislim da to i nije neka slovenačka "pamet", nego da su to od nekoga prekopirali ili su to uputstva EU.Dijabetični savez treba samo da pritiska na Ministarstvo zdravlja i fond.
ksenija.p
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Feb 13, 2006 5:49 pm

Post od ksenija.p »

Da li su to cene koje vaze drzavnim apotekama kada kupujes na nalog ili u tim apotekama to moze za tu cenu i bez naloga? Kod nas jedno je za nalog drugo za pare trece u privatnim apotekama. Ko ima prava na pumpu i da li tom ide tesko kao kod nas.
Mister % je ovde cudo koje se nemoze preskociti, bar za sada!
Primio sam tvoj meil pozdrav za Zemunca!
Zemunac
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jun 15, 2007 11:33 am

Post od Zemunac »

ksenija.p napisao:Da li su to cene koje vaze drzavnim apotekama kada kupujes na nalog ili u tim apotekama to moze za tu cenu i bez naloga? Kod nas jedno je za nalog drugo za pare trece u privatnim apotekama. Ko ima prava na pumpu i da li tom ide tesko kao kod nas.
Mister % je ovde cudo koje se nemoze preskociti, bar za sada!
Primio sam tvoj meil pozdrav za Zemunca!
"ksenija.P" !

To važi za sve apoteke i specijalizovane prodavnice. Cena je ista. Sa nalogom to pokriva fond, drugi iz svog džepa.
Zvao sam firmu Zaloker&Zaliker koja distribuira pumpe PARADIGM i osnovna cena je 2.307 €. Skuplja varijanta 3.175 €. Potrošni materijal je približno 120 €/mesec.
Kako u Srbiji već postoji distributer firme Medtronic, oni ne smeju tamo tržiti.
Postupak za dobijanje pumpe ide na predlog ovlašćenih diapetologa za pojedine regije. Postavlja ih RZZO. Relativno je jednostavan. Posebno za decu. U početku su bili problemi.

Dobio sam tvoj mail. Odgovoriću ti.

Pozdrav
Odgovori