aplasio dig

Podforum najmlađe medicinske grane. Saznajte više o operativnim zahvatima u polju rekonstruktivne ili estetske hirurgije, postavite pitanja ili podelite iskustva.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
cleft hand
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 10, 2007 4:43 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

aplasio dig

Post od cleft hand »

U pitanju je leva saka, nedostaju 2,3,4 prst. Da li neko zna da li postoji i gde ( mozda VMA ) varijanta transplatacije sake ili samo prstiju. post mortal ( ako sam dobro napisala, to je bio jedan od predloga). Ako neko strucan moze da mi odgovori i uopste uputi na bilo koju informaciju na tu temu. Da li je uopste transplatacija sigurna (ako je moguca), i sta se desava posle (lekovi , traume, oporavak). Novac? Ako ne kod nas, gde?
DA LI UOPSTE ICI U TOM PRAVCU?
Pitanje je i moralnog, etickog i svakog karaktera! U pitanju je dete, 18 mes. Emocije i razum su u sukobu! Molim odgovor od lekara.
Moze i na privatni mail.
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Postomortalna transplantacija nedostajucih prstiju je organizaciono skoro neizvodljiva, a i pitanje je kako bi tehnicki prosla...

Mozete proveriti na Klinici za plasticnu hirurgiju u Beogradu ili na Banjici (odeljenje za rekonstruktivnu ortopediju) kakve su sanse da se nekom operacijom koriguje deformitet.

Dolazi u obzir i nosenje estetske proteze ukoliko se proceni da operacija ne bi bila svrsishodna
cleft hand
Novi član
Novi član

Post od cleft hand »

Hvala na odgovoru. Deformitet je takav da neugrozava funkciju sake, sto je i najbitnije (malecki je dobro koristi, kako smo mislili cak i odlicno ), u tom smislu smo smireni. Nismo cak ni sigurni da li bi ga podvrgavali nekim ozbiljnim zahvatima radi estetike bar ne sad.U sustini se samo raspirujemo i analiziramo situaciju, pa nam je svako misljenje, posebno lekara, bitno.
Hvala.
cleft hand
Novi član
Novi član

Post od cleft hand »

Molim mamu iz Makedonije da mi se ponovo javi, greskom sam izbrisala poruku( desna ruka) i tako izgubila mail adresu.
Odgovori