Povucena materica u desnu stranu pri operaciji u detinjstvu

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
bojanajo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 09, 2007 8:37 am

Povucena materica u desnu stranu pri operaciji u detinjstvu

Post od bojanajo »

Imam 32 godine,dugogodisnje probleme sa kandidom i jedan abortus Pokusavam da zatrudnim vec vise od godinu dana i ne uspeva mi !
Pored svega, dugo sam zivela u ubedjenju i da mi je materica zavaljena, sto je konstatovalo vise ginekologa prilikom pregleda.
Medjutim, na zadnjem pregledu sam dobila odgovor ginekologa da moja materica nije zavaljena ,vec povucena potpuno u desnu stranu i da ima skroz neprirodan polozaj, a uzrok tome je nestrucno usivanje prilikom neke operacije u detinjstvu(imala sam samo operaciju slepog creva) , i kako se moje telo razvijalo tako je materica dobila nepravilan polozaj. :(
Vrlo cesto imam bolove na desnoj strani, sto su mi dijagnostikovali uvek kao "hronicnu blagu upalu desnog jajnika", a ovaj lekar kaze da je ta bol uzrok konstantnog pritiska materice na desni jajnik !? Kome treba verovati???? I da li je uopste moguce da lekar moze da nacini takav propust prilikom usivanja devojcice?
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od PedjaDj »

Draga Bojana,
nije bitno da li je ili nije materica zavaljena, pa vi ste bili trudni? Ukoliko nemože da se razreši dilema uzroka vašeg bola, moguće je i tako se u svetu radi dijagnostička laparaskopija!!!
Stvarno je zabavno pročitati pojedine komentare "kolega"!!! :lol:
Šta kaže materica pritiska jajnik, loše ušiveno slepo crevo?
A vas to boli posle 20 godina?
Moj vam je savet da odete kod drugog doktora a koji se ozbiljno bavi problemom steriliteta i da krenete sa ispitivanjem po važećem protokolu. Sve ovo što ste dosad naveli neodoljivo me podseća na stil i nivo astrologa kojima su preplavljeni naši TV kanali.

Pozdrav DrPeđaDj
bojanajo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 09, 2007 8:37 am

Post od bojanajo »

Postovani DrPeđaDj,
puno hvala na odgovoru, promenila sam doktora i dobila sledecu:

Anameza: Godinu dana ne ostaje trudna
Menstruacije redovne. PM 15.9.07.g.

Ginekoloski nalaz:
Spoljne genitalije nullipare, vagina prolaznaza 2pp, pod spekulumom bo, cervix konican, dug 2cm, uterus ravan, cvrst, slobodan, neosteljiv, adnexa drsna zadebljana, parametrija skracena, osetljiva, cavum Douglasi uvucen, neosetljiv.

Ultrazvucni nalaz:
Uterus u AVF, dimenzija 64x47x32 mm, tekstura normalna, cavum prazan, endometrium 8.29mm, desni ovarium uz uterus 38x22mm, levi ovarium 37x27mm sa fol. 18.99mm

Dg: Infertlitas prim.
Adnexitis ch.lat.dex

Nakon pregleda dobila sam inekciju Pregnyl i sad cekam rezultate rada :)

Molim Vas za objasnjenje dijagnoze

Pozdrav
Bojana
Odgovori