pokreti bebe u trudnoci

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
ninica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 13, 2007 11:01 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

pokreti bebe u trudnoci

Post od ninica »

Moze li mi neko molim vas reci koji je normalan broj pokreta koji se mogu osjetiti od 28 sedmice trudnoce.Cini mi se da je ova moja bebica premirna i sad vec panicim,jer mi je jedna beba umrla prije 2 godine,a jednu sam izgubila spontano.Isla sam kod ginekologa i kaze da je sve u redu,ali to su mi rekli i prosli put pa su ipak pogrijesili.Please,neka mi neko odgovori :( :(
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Obzirom da Vam ovo nije prva trudnoca, pokrete ste mogli da osetite jos pre polovine trudnoce, vec pre 20. sedmice. Ako ima pokreta na svaki sat, onda je to za pregled. Ako su redji, nije strasno. Naravno, alfa i omega je ultrazvuk i pregled kod ginekologa.

Sve najbolje.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Alabama
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 07, 2006 10:20 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Alabama »

hmmm, meni je jedna od babica rekla da kada merim broj pokreta sednem negde ili legnem na stranu, stavim ruku na stomak, a pre toga pojedem neshto ili popijem neki sladak sok. Broj pokreta u sat vremena-jedna mi reche 15, druga 8.
Mozesh pogledati i na guglu, dosta sajtova se bavi istom problematikom.

Sve najbolje! :wink:
neverending
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 23, 2005 9:20 am

Post od neverending »

Hm, a meni rekoše da su i fetusi ljudi. Mali, još nerođeni, no ipak ljudi koji imaju, baš kao i veliki, svoje cikluse u toku dana. Meni se dešava da ne osetim ništa po sat-dva, ali me zato tada nikada ne obilazi npr. boks meč u nastavku. Nema nikakvog pravila, osim onog da je "beba" najaktivnija kad sam ja najmirnija. Čita misli :lol: uvek zna kad mi se spava i čini sve da to odloži :lol:
ikica
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Maj 23, 2006 5:53 pm

Post od ikica »

potpisujem sve sto napisala neverending, da se ne bih ponavljala :D
Odgovori