MR glave

Podforum za sva pitanja vezana za dijagnostičke procedure, skener, rendgenski snimci, magnetna rezonanca, scintigrafija, gastroskopija, kolonoskopija, kolposkopija. Tumačenja, saveti, edukacija.

Moderator: moderato

Odgovori
tatijana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Apr 24, 2005 9:06 pm

MR glave

Post od tatijana »

Zbog dugogodisnjeg trnjenja koje osecam , narocito u levoj ruci, ali i u nogama, uradjena mi je MR.
Izvestaj glasi: desno paraventikularno nekoliko punktiformnih, nespecificnih promena duboke bele mase. Nema dr. fokalnih promena m. mase. Nema vidljivih kolekcija, fokalnih promena ekstraksijalnog prostora.
Komorni i ekstraaksijalni likvorski prostor simetrican, bez dilatacije.
Nema promena mezencefalona, zadnje lobanjske jame. Nema vidljivih promena na bazi mozga, intraorbitalno, u paranazalnim sinusima.
K. sudovi W. sestougla bez patoloskih promena.

Zakljucak: nespecificne promene bele mozdane mase

Doktor je posle MR rekao da je sve u redu, ali me zanima sta znaci ovaj zakljucak.
tatijana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Apr 24, 2005 9:06 pm

Re: MR glave

Post od tatijana »

tatijana napisao:Zbog dugogodisnjeg trnjenja koje osecam , narocito u levoj ruci, ali i u nogama, uradjena mi je MR.
Izvestaj glasi: desno paraventikularno,subkrotikalno nekoliko punktiformnih, nespecificnih promena duboke bele mase. Nema dr. fokalnih promena m. mase. Nema vidljivih kolekcija, fokalnih promena ekstraksijalnog prostora.
Komorni i ekstraaksijalni likvorski prostor simetrican, bez dilatacije.
Nema promena mezencefalona, zadnje lobanjske jame. Nema vidljivih promena na bazi mozga, intraorbitalno, u paranazalnim sinusima.
K. sudovi W. sestougla bez patoloskih promena.

Zakljucak: nespecificne promene bele mozdane mase

Doktor je posle MR rekao da je sve u redu, ali me zanima sta znaci ovaj zakljucak.
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

NMR je vrlo specificna i jako pouzdana metoda, koja je u ovom slucaju pokazala da nema sumnjivih promena modane mase. I Wilisov sestougao je pokazao da su glavni krvni sudovi koji ishranjuju mozak u redu, znaci nema aneurizmi, suzenja. Nalaz je uredan, a to sto je navedeno- nespecificne promene, to znaci da nema niceg od znacaja.
wesna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 04, 2007 5:30 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

zdrawo

Post od wesna »

interesuje me da li se radi o bolesti lupus ako je RF 206,bolovi u donjim ekstremitetima,slaba koncentracija,ceste glavobolje,zaboravljanje,nesvjestice i ako se detektuju antinuklearna antitijela mrljastog tijela bojenja 1+...
wesna iz budwe...
Odgovori