Zbog dugogodisnjeg trnjenja koje osecam , narocito u levoj ruci, ali i u nogama, uradjena mi je MR.
Izvestaj glasi: desno paraventikularno nekoliko punktiformnih, nespecificnih promena duboke bele mase. Nema dr. fokalnih promena m. mase. Nema vidljivih kolekcija, fokalnih promena ekstraksijalnog prostora.
Komorni i ekstraaksijalni likvorski prostor simetrican, bez dilatacije.
Nema promena mezencefalona, zadnje lobanjske jame. Nema vidljivih promena na bazi mozga, intraorbitalno, u paranazalnim sinusima.
K. sudovi W. sestougla bez patoloskih promena.
Zakljucak: nespecificne promene bele mozdane mase
Doktor je posle MR rekao da je sve u redu, ali me zanima sta znaci ovaj zakljucak.
MR glave
Moderator: moderato
Re: MR glave
tatijana napisao:Zbog dugogodisnjeg trnjenja koje osecam , narocito u levoj ruci, ali i u nogama, uradjena mi je MR.
Izvestaj glasi: desno paraventikularno,subkrotikalno nekoliko punktiformnih, nespecificnih promena duboke bele mase. Nema dr. fokalnih promena m. mase. Nema vidljivih kolekcija, fokalnih promena ekstraksijalnog prostora.
Komorni i ekstraaksijalni likvorski prostor simetrican, bez dilatacije.
Nema promena mezencefalona, zadnje lobanjske jame. Nema vidljivih promena na bazi mozga, intraorbitalno, u paranazalnim sinusima.
K. sudovi W. sestougla bez patoloskih promena.
Zakljucak: nespecificne promene bele mozdane mase
Doktor je posle MR rekao da je sve u redu, ali me zanima sta znaci ovaj zakljucak.
NMR je vrlo specificna i jako pouzdana metoda, koja je u ovom slucaju pokazala da nema sumnjivih promena modane mase. I Wilisov sestougao je pokazao da su glavni krvni sudovi koji ishranjuju mozak u redu, znaci nema aneurizmi, suzenja. Nalaz je uredan, a to sto je navedeno- nespecificne promene, to znaci da nema niceg od znacaja.
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Okt 04, 2007 5:30 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
zdrawo
interesuje me da li se radi o bolesti lupus ako je RF 206,bolovi u donjim ekstremitetima,slaba koncentracija,ceste glavobolje,zaboravljanje,nesvjestice i ako se detektuju antinuklearna antitijela mrljastog tijela bojenja 1+...
wesna iz budwe...