adeno virusi...gusenje..objasnite mi

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
milicica
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Apr 15, 2005 9:46 pm

adeno virusi...gusenje..objasnite mi

Post od milicica »

Bila bih Vam jako zahvalna ako bi mi neko objasnio adeno viruse i da li oni hoce da stvaraju osecaj gusenja i oticanja jezika...naime,imala sam koksaki b tip,citamegalo i epstenbar ,ako se ovako izgovara..a pre dva meseca sam imala i adeno viruse i otad imam problema sa gutanjem i oticanjem jezika i mnogo mi smeta da disem...na promene vremena uzasno reagujem...dobila sam bila uput za bg i bila sam kod doce koji mi je dao da pijem minsetil al to je bilo pre nego sto mi je stigao rezultat sa torlaka..svi ostali virusi miruju samo su adeno virusi uvecani..po tim nekim nalazima i mojim tegobama otisla sam opet u bg..imala sam i dve nedelje svakodnevne bolove u grudima i imala temperaturu dva meseca 37-37.6 nije neka ali opet dovoljna da me slomi i da smrsam 3 kg.po tome i zbog stalnog gusenja kao sto rekoh doca mi je rekao da sam opet prelezala miokarditis...a neko mi je cak rekao da ako se adeno virusi ne odleze kako treba mogu da navrate sve ove prethodne gore navedene...a da naglasim i to da imam prolapsus v.mitralis .mene samo strah ovo gusenje sto imam i oticanje jezika i zanima me eto da li je to zbog virusu ili je mozda nesto drugo u pitanju...a da ,inace sam na dijetetskoj ishrani zbog dijabetesa tip 1.al meni se secer normalizovao i uvek je na 4.6.

Unapred Vam hvala na odgovoru....
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Imate malo vise bolesti, pa je za objasnjenje jednog takvog simptoma koji opisujete ipak potrebna detaljnija anamneza, pregled i sve ostalo. Ne bih adenoviruse optuzivao za osecaj debljanja jezika i zedji za vazduhom.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
milicica
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Apr 15, 2005 9:46 pm

Post od milicica »

A jel mislite da bi mozda mogla biti to alergija? ali j a nikada nisam bila alergicna na nesto...Hvala Vam na odgovoru
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Kao sto rekoh, ne bih se usudio da postavljam dijagnoze bez dopunskih podataka, teorijski da, postoje i alergije sa 'debljanjem jezika", ali sam mnogo cesce vidjao ljude sa anksioznoscu koji imaju slicne simptome.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Odgovori