Lekovi Za pritisak i secer

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Odgovori
dejanalfa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 11, 2007 1:38 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Lekovi Za pritisak i secer

Post od dejanalfa »

Da li lekovi poput monoprila i presolola mogu da dovedu do povecanog nivoa secera u krvi.Ovo pitam zato sto posle godinu dana terapije od secera 6.1,nakon kontrole krvi ustanovim povecani nivo secera na cak 17.Sada sam na dijeti i cekam sledece kontrole.Da li sam vec postao dijabeticar.Napominjem da sam vece pre davanja krvi jeo malo vecu kolicinu grozdja.
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Kontakt:

Post od Diabeta »

Ova dva leka ne utiču na povećanje nivoa šećera u krvi. Meni više liči da ste tokom ovih godinu dana patili od povećanog nivoa šećera, koji se sada drastično iskazao. Vredost od 17 je indikacija za šećernu bolest, bez obzira što ste jeli grožđe. Javite kako je sada od kada ste na dijeti i recite mi da li je to bila redovna ili neka rutinska kontrola na godinu dana?
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
dejanalfa
Novi član
Novi član

rutinska kontrola

Post od dejanalfa »

Nakon dijete i povecane aktivnosti u utorak je pao na 11.2 pa sreda 6.8.pa cetvrtak 8.1.Po preporuci endokrinologa presolol kao beta blokator utice na secer a u smislu povecanja,a monopril utice na smanjenje secera.Tako da sam smanjio presolol na duplo manju dozu.Napominjem da mi se unayad tri nedelje vid znatno poremetio i to na daljinu.Tako da sam uzeo naocare sa - dioptrijom.Ali kako sam smanjio nivo secera vid mi se normaliyovao tako da eto nakon 4 dana dijete sam ostavio naocare.Prepisan mi je lek Ja mislim Seltiks koji se konzumira u toku jela da bi malo rasteretio pankreas narednih 20 dana.Uglavnom se nadam da cu uz jaku disciplinu regulisati stanje secera.
Puno hvala na odgovoru i javicu se ponovo.
jasbi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jul 16, 2007 9:08 pm
Kontakt:

Re: rutinska kontrola

Post od jasbi »

dejanalfa napisao:Nakon dijete i povecane aktivnosti u utorak je pao na 11.2 pa sreda 6.8.pa cetvrtak 8.1.Po preporuci endokrinologa presolol kao beta blokator utice na secer a u smislu povecanja,a monopril utice na smanjenje secera.Tako da sam smanjio presolol na duplo manju dozu.Napominjem da mi se unayad tri nedelje vid znatno poremetio i to na daljinu.Tako da sam uzeo naocare sa - dioptrijom.Ali kako sam smanjio nivo secera vid mi se normaliyovao tako da eto nakon 4 dana dijete sam ostavio naocare.Prepisan mi je lek Ja mislim Seltiks koji se konzumira u toku jela da bi malo rasteretio pankreas narednih 20 dana.Uglavnom se nadam da cu uz jaku disciplinu regulisati stanje secera.
Puno hvala na odgovoru i javicu se ponovo.
Da,bre. To čudo od boljke odmah udara na vid. I ja sam imala te muke.
Kad sam ga normalizovala, ostavila sam i naočare.
Hoćeš,hoćeš sredićeš ti njega..:wink: I jedi boraniju...:lol::
pozz

P.S....Kaži reč dve o tom Seltiks-u? Šta piše u uputstvu?
dejanalfa
Novi član
Novi član

Nije seltiks

Post od dejanalfa »

Kakva greska nije ni cudo kao taze slatkis sam malo zbunjen rec je o Sioforu.Nadam se da ti je on poznat :oops:
dejanalfa
Novi član
Novi član

Najniza vrednost secera

Post od dejanalfa »

Da li je jutarnje merenje nivoa secera najnize u toku dana ili ne,jer sam cuo od jednog belog mantila da nemora da bude.Posto nemam iskustva da li neko ima konkretne dokaze za to.
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Kontakt:

Post od Diabeta »

Jutarnji šećer je uglavnom najniži, jer se pretpostavlja da ne jedete preko noći :D Ovo najpre važi za tip 2, što je kod vas slučaj. Kod tipa 1 upšte ne mora da bude takav slučaj, jer nema insulina uopšte i jutarnji šećer najviše zavisi od večernje doze insulina.
Siofor je odličan preparat. Izmerite šećer ponekad dva sata posle jela, ne sme da bude veći od 9. Ako jeste, smanjite ugljene hidrate, ili više šetajte.
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
Odgovori